Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam 'Noinih arki'

Čahure u kojima možete preživjeti potres, tsunami i smak svijeta

kinez,cahure
AFP/PIXSELL
11.12.2012.
u 22:25

Kineski poljoprivrednik Liu Qiyuan u dvorištu svoje kuće u selu južno od Pekinga, sagradio je sedam čahura od pleksiglasa za koje tvrdi da će preživjeti apokalipsu

Prema vjerovanjima drevnih Maya, ne sklonimo li se na vrijeme “u mišju rupu”, ostalo nam je još desetak dana života. Iako većina nas u to ne vjeruje, sve se više ljudi priprema za davno najavljeni smak svijeta 21. prosinca tako da kupuju goleme količine hrane ili grade bunkere.

Jedan je od njih i kineski poljoprivrednik Liu Qiyuan koji je u dvorištu svoje kuće u selu južno od Pekinga, sagradio sedam čahura od pleksiglasa za koje tvrdi da će preživjeti apokalipsu. One mogu plutati na vodi, a neke od njih imaju i vlastiti pogon. Opremljene su bocama s kisikom i sigurnosnim pojasevima, a mogu primiti do 14 ljudi. Hermetički su zatvorene tako da ne postoji opasnost od prodora vode ili štetnih spojeva iz zraka.

Ne bude li smaka svijeta, Liuove čahure neće propasti. On očekuje da će se vlade zainteresirati i kupiti ih za spašavanje tijekom prirodnih katastrofa poput poplava, potresa ili tsunamija.

>>Stranci poludjeli za planinom u Srbiji koju će zaobići smak svijeta

Komentara 1

NO
Nož
11:27 12.12.2012.

Prestanite više sa tim glupostim.Neće biti nikakav smak svijeta u protivnom već bi se vidilo kako juri prema zemlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije