Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRŠTE REZERVACIJE

Stranci poludjeli za planinom u Srbiji koju će zaobići smak svijeta

planina rtanj
tamburix / Wikimedia Commons
11.12.2012.
u 22:07

Ova malo poznata planina piramidalnog vrha posljednjih dana nagli porast svoje popularnosti može zahvaliti piscu Arthuru C. Clarkeu koji je vjerovao da je Rtanj ''pupak svijeta'' te da posjeduje mistične moći koje štite od apokalipse

Čak 500 turista pokušalo je u jednom danu rezervirati sobu u hotelu u blizini srpske planine Rtanj. No ne zbog uživanja u zimskim radostima, šetnje na svježem planinskom zraku ili planinarenja. Naime, ova malo poznata planina piramidalnog vrha posljednjih dana nagli porast svoje popularnosti može zahvaliti piscu Arthuru C. Clarkeu koji je vjerovao da je planina ''pupak svijeta'' te da posjeduje mistične moći koje štite od apokalipse.

Kako se bliži 21. prosinac, odnosno dan završetka majanskog kalendara kojeg neki tumače ''krajem svijeta'', popularnost ove planine raste iz dana u dan, pa tako britanski mediji poput Telegrapha podsjećaju da je Clarke smatrao da su izvanzemaljci prije 1000 godina u Rtnju ostavili piramidu koja emitira zaštitno polje te tako štiti od uništenja.

Daily Mail pak navodi i legendu prema kojoj planina zaštitničke moći posjeduje jer je u njenom podnožju u dalekoj prošlosti živio čarobnjak koji je u dvorcu čuvao gomilu blaga. Dvorca više nema, ali je na njegovom mjestu sagrađena kapelica koju su kasnije uništili lovci na blago.

Planina Rtanj poznata je po "rtanjskom čaju", koji se spravlja od trava koje rastu na planini i koje posjeduju jaka afrodizijačka i ljekovita svojstva.

>>Strah od apokalipse: Sav novac potrošio na izgradnju Noine arke

Komentara 10

SE
sestrićna
22:39 11.12.2012.

a svi mi u nešto vjerujemo..netko u smak svijeta a netko u boga..

VE
velikazmija
07:12 12.12.2012.

vijera nema veze sa proročanstvom - vijerujem maja proročanstvu koliko i crvenom magu u tarot emisiji -nove tv- iš-

OG
Oluja-Gotovina
22:36 11.12.2012.

Jedva čekam da se probudim ujutro 22. prosinca 2012. godine i da kažem: "evo budaletine lakovjerne, ništa se nije dogodilo. I nemojte mi sad opet nove datuma smaka svijeta izvlačiti jer ste dosadni više s tim"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije