Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupljanje reformista

Čačić u Varaždinu: Otvoreni smo za koaliciju s HDZ-om, ali ne prije izbora

radimir čačić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/5
06.09.2014.
u 14:58

Čačić je kazao kako mu je ljubičasta, nova zaštitna boja stranke, draža od narančaste jer je decentnija, pristojnija i ozbiljnija

- Kada dođu nacionalni izbori okupljat ćemo ljude na centru i o tome nema dvojbe. Ne želimo nikakve ekstreme u predizbornim koalicijama – odgovorio je danas Radimir Čačić na pitanje gdje se Reformisti vide kada dođu nacionalni izbori. Na pitanje ima li mogućnosti da Reformisti koaliraju s HDZ-om, Čačić je odgovorio - potvrdno. - Apsolutno ima mogućnosti za koaliciju s HDZ-om, ali ne prije izbora, kazao je Čačić, koji je novinarima  pojasnio i novi vizualni identitet Reformista.

Naime, ljubičasta boja odabrana je kao zaštitna boja buduće stranke. - To nije moj odabir, ali je prijedlog jednog mladog dizajnerskog tima i mogu reći da mi se više sviđa od narančaste, iako volim i tu boju. Ljubičasta je ipak malo decentnija, pristojnija i ozbiljnija, kazao je Čačić na kojeg se nadovezala njegova najbliža suradnica Natalija Martinčević koja je kazala kako je narančasta "démodé".

Čačić je inače u Varaždin došao na veliko okupljanje članova 'Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti', koje su nazvali Dan reformista i koje će kažu postati tradicionalno. Do sada u udruzi imaju preko 3.500 članove, od čega je oko 1.500 u Varaždinskoj županiji. - Mi smo vrsta stranke koja je neobična na  hrvatskom političkom prostoru jer smo nacionalna stranka i šaljemo nacionalnu poruku, ali za razliku od drugih manjih nacionalnih stranaka imamo potpuno jesnu i definiranu i čvrstu regionalnu bazu, komentirao je Čačić današnje okupljanje u Varaždinu koji je tradicionalna baza njegovih pristaša.

Čačić je komentirao i najnoviji potez Vlade o uvođenju poreza na kamate na štednju. - To je očekivana odluka. Sve europske zemlje, koliko ja znam imaju porez na kamatu, on je kod nas jedan od manjih u europskim razmjerima. Ja se načelno ne protivim porezima na imovinu, jer novac je imovina. To je razumna i potrebna odluka, smatra Čačić kojem se ipak čini da Vlada ne čini dovoljno da izvuče Hrvatsku iz krize. - Prvih 10 mjeseci, kada sam bio u Vladi napravile su se reforme, no od tada nisam vidio ništa, zaključio je Čačić.

>>Čačić u Varaždinu: Otvoreni smo za koaliciju s HDZ-om, ali ne prije izbora

Komentara 35

ST
strsljen2013
17:40 06.09.2014.

Ovaj Zakon treba mijenjati. Koalicije se moraju sklapati prije izbora. Npr. ja ću glasovati za X ali neću za Y. Nakon izbora oni sklope koaliciju i moj glas za koga ni u snu nisam želio glasovati je na vlasti zahvaljujući mojemu glasu. Ovako prije izlaska mogu vidjeti i odlučiti se.

LA
laptop
15:18 06.09.2014.

Cacic igra na sigurno koja stranka bude u prednosti snjom ide u koaliciju. Mislim da je njegova politicka karijera zavrsila. Netrebaju nam oni koji su stekli nezakonito bogastvo u prethodnim mandatima

TA
tamanitelj
16:09 06.09.2014.

Bravo Čaćiću ,razhebi ovu kommmmunjarsku vlast .makar nisam nikao bio za tebe sada samo deri prvo Pyyyssu ,onda Pinokia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije