Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narodna stranka - reformisti

Radimir Čačić najavio službeno osnivanje stranke za 28. rujna

Pressica Inicijative za osnivanje stranke reformista
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
05.09.2014.
u 13:26

Kako Reformisti u Saboru već imaju dva zastupnikam, a već su sa Vesnom Škare Ožbolt iz DC-a i Jakšom Baloevićem iz Novog vala (stranka Ljube Jurčića) formirali klub zastupnika, najavili su i sljedeće saborske korake

Bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio je danas da će 28. rujna i službeno biti osnovana njegova nova stranka “Narodna stranka - reformisti”. Na osnivački sabor stranke bit će pozvani svi članovi udruge, ujedno i budući članovi stranke kojih trenutno ima, barem tako tvrde, preko tri tisuće. Reformisti tvrde da će princip odlučivanja jedan čovjek - jedan glas uvesti odmah i trajno.

Kako Reformisti u Saboru već imaju dva zastupnika - Nataliju Martinčević i Petra Baranovića - a već su sa Vesnom Škare Ožbolt iz DC-a i Jakšom Baloevićem iz Novog vala (stranka Ljube Jurčića) formirali klub zastupnika, najavili su i sljedeće saborske korake.

– Nakon što smo u saborsku proceduru uputili zakonsku inicijativu o preferencijalnom glasanju kroz poluotvorene liste i potpuno državno financiranje svih projekata koji se dobiju kroz europske fondove, mi ćemo svaka tri mjeseca predložiti najmanje dvije reforme – rekao je Baranović.

Radimir Čačić je komentirao promjene poreznih osnovica koje najavljuje Vlada.

– Ova mjera donosi smanjenje ukupnog poreznog opterećenja na rad od 2,5 milijarde kuna, od čega se 1,8 milijardi nose budžeti lokalnih samouprava. Smanjenje budžetskog prihoda centralne države primjenom ove mjere je oko 700 milijuna kuna, pri čemu se državi kroz PDV i porezna davanja u drugom krugu poreznom vraća jedna milijarda. Neizbježna reakcija lokalne i regionalne samouprave najvjerojatnije će biti povećanje prireza ili smanjenje usluga građanima. Time bi se u velikoj mjeri poništili pozitivni efekti ove mjere. Stvarni dugoročni pozitivni efekti za građane i gospodarstvo mogući su samo ukoliko paralelno s ovom poreznom mjerom dođe do smanjenja bruto opterećenja iz plaća na razini državne i lokalne javne uprave i javnih tvrtki što de facto znači da neće doći do smanjenja neto prihoda (plaća), ali neće doći ni do povećanja – tvrdi Čačić.

>> Čačić i Čuljak u Zadru o suradnji nakon izbora

>> 'Nipošto ne isključujem mogućnost dogovora i koalicije s Karamarkom'

Komentara 25

DU
Deleted user
13:57 05.09.2014.

skuvala ti je ona ministarka poparu.a mi ćemo ratko skuvat i tebi i njoj.želin da vas više ne gledan u politici

TO
Toni12345
13:35 05.09.2014.

Dva Hrvata, tri stranke.

SO
Somelier
14:07 05.09.2014.

Da je to u Njemačkoj za Čačića se u politici ne bi više čulo. Ovdje ga novinari glorificiraju dok bi ga u Njemačkoj "rastrgali" i morao bi napustiti političku scenu. Sami jad i čemer u Hrvatskoj. Nigdje niti "M" od morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije