Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gurao hns-ovca

Čačić optužio Škrleca da laže, Holy potvrdila autentičnost mailova

Vjesnik, Radimir Čačić (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
05.07.2012.
u 14:20

Ja sam te mailove pročitala i mogla sam potvrditi njihovu autentičnost – rekla je Holy

Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy potvrdila je danas novinarima u Saboru da su mailovi koje u petak objavljuje tjednik Forum, a koji dokazuju da je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić gurao nekvalificiranog HNS-ovca Josipa Jambrača na mjesto zamjenika direktora Fonda za okoliš, autentični.

>>Čačić uhljebio HNS-ovca, građani to plaćaju 2 milijuna kuna

Holy potvrdila autentičnost mailova

– Ja nisam vidjela članak koji je najavljen, a koji će izaći sutra u Forumu. Sa mnom je kontaktirao novinar Foruma kako bi mi pokazao te dokumente i zatražio potvrdu njihove autentičnosti. Ja sam te mailove pročitala i mogla sam potvrditi njihovu autentičnost – rekla je Holy koja ipak nije željela komentirati kakve bi posljedice zbog toga trebao snositi Čačić jer "ne može biti objektivna u ovom slučaju niti bi bilo korektno da ona o tome govori".

>>Novi Forum otkriva: E-mailovi zbog kojih Čačić mora otići!

– To nisu mailovi koje je napisao gospodin Čačić nego šefica njegova kabineta, ali u njegovo ime – dodala je Holy, a osvrnula se i na intervju u tjedniku Globus u kojem njen bivši pomoćnik Davor Škrlec tvrdi da nije imao baš lijep susret s Čačićem. Škrlec je inače na zatvorenom dijelu sjednice Vlade danas i službeno razriješen dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša. 

– Točno je to što je gospodin Škrlec iznio u svom intervjuu u Globusu i da, činjenica je da je prvi potpredsjednik Vlade vršio pritisak i na mene i na njega da se gospodina Jambrača stavi i postavi na poziciju zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – zaključila je Holy.

Čačić: Škrlec laže!

Radimir Čačić se na pitanje o Škrlecovim prozivkama prvo pravio da ne zna tko tko je on, a onda poručio da Škrlec laže. Što se tiče kadroviranja u Agenciji za naftne rezerve, rekao je da naravno da stavlja svoje ljude jer da u bitnim institucijama u javnim tvrtkama želi svoje ljude koji neće podmetati nogu.

Na pitanje zašto miče osobu koja je stručna, Čačić je rekao kako mnogi za sebe tvrde da su stručni. Ne brine ga ni što će se iz proračuna potrošiti dva milijuna kuna za otpremninu za starog ravnatelja.

– Pitanje je tko je potpisivao te bezočne ugovore? Ja nisam i sigurno neću takve ugovore potpisivati – kazao je Čačić. Osvrnuo se i na fotografiju koju je objavio tjednik 24 sata, a na kojoj se vidi kako u veljači ove godine vozi i telefonira.

"Moguće da sam telefonirao dok sam vozio"

Kazao je da je moguće da je razgovarao na mobitel jer se "100 puta javio u vožnji na telefon i rekao da vozi te da će se javiti naknadno".

Nitko od njegovih kolega iz Vlade nije želio komentirati slučaj Čačićeve vožnje i političko kadroviranje. Kao u dogovoru, svi su redom odgovorili da je priča s Čačićevom vožnjom zaključena, a što se tiče kadroviranja da ne znaju o tome ništa, da nisu upućeni. Jedino je njegova kolegica ministrica Andrea Zlatar rekla da je fotografija nastala prije "cijelog ovog slučaja" misleći na presudu, a što se tiče kadroviranja, kazala je da na položaj dolaze ljudi koji mogu ispuniti ciljeve. Vesna Pusić je kazala je da o kadroviranju ne zna ništa i kako nije prava osoba za to pitanje.

>>Čačić ulovljen da ponovo vozi i još k tome s mobitelom

Milanović: Rođačka imenovanja su neprihvatljiva

Nakon završetka sjednice Vlade novinari su pitali premijera Milanovića kako komentira optužbe Davora Škrleca koji je rekao da je Radimir Čačić od njega tražio da zaposli nekvalificiranog člana HNS-a u Fondu za energetsku učinkovitost. Rekao je da ne zna o čemu je riječ te slučaj pokušao objasniti političkim imenovanjima koja su, kaže, normalna stvar u politici.

– Postoje pritisci, ali postoje i politička imenovanja koji su dio politike te postoje i rođačka imenovanja koja su neprihvatljiva. Kad vidim detaljno o čemu se radi, neću bježati od vas – kazao je Milanović novinarima po izlasku sa sjednice Vlade. Pretpostavlja se da Milanović s Čačićem nije razgovarao o tom problemu.

>>Čačić "skinuo" Sanadera s vrha ljestvice najnegativnijih političara

Komentara 321

KA
karusel
11:00 06.07.2012.

Laže djubre.

A9
AAA-999
18:58 05.07.2012.

05.07.2012. u 18:56h miha je napisao/la: + Pričekaj par dana. Očito je čačić hijerarhijski daleko iznad Milanovića.

OB
-obrisani-
20:26 05.07.2012.

...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije