Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stavljen pod kontrolu

Buknuo požar u Ininu postrojenju pokraj Rijeke, ozlijeđena 2 vatrogasca

požar ina
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
18.08.2014.
u 12:34

Požar je za sat i pol vremena stavljen pod nazor

Požar koji je u nedjelju oko 22.15 sati buknuo u Postrojenju za primarnu destilaciju u Ininoj rafineriji nafte u Urinju pokraj Rijeke prouzročilo je propuštanje atmosferskog ostatka na pumpi na dnu kolone za destilaciju, utvrđeno je očevidom koji u Urinju još uvijek traje kako bi se procijenila nastala šteta.

U rafineriji na Urinju, potvrdili su iz Ine, u tijeku je hlađenje sustava i priprema za sanaciju oštećene opreme.

Foto: Goran Kovacic/pixsell

Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasne postrojbe riječke rafinerije, čijih je 12 vatrogasaca odmah krenulo gasiti požar, a nakon pola sata u pomoć su pozvali Javnu vatrogasnu postrojbu Rijeka koja je stigla s tri vozila i 16 vatrogasaca, požar je oko ponoći bio lokaliziran, a potpuno ugašen sat vremena poslije. Pri gašenju požara dva Inina vatrogasca zadobila su lakše ozljede, no na sreću riječ je o manjim opeklinama ruku. Odmah su medicinski zbrinuti, dok opasnosti za sigurnost zaposlenika na postrojenju za vrijeme trajanja požara nije bilo.

Požar nije imao utjecaja na okoliš i nije bilo ugroženo zdravlje ljudi u okolnim naseljima, no plamen koji se diže iznad Ine, najbliže mještane Kostrene i Kraljevice uznemirio je i zabrinuo pa nisu spavali do kasno u noć. Iz Ine javljaju da opskrba gorivima zbog ovog incidenta ni na koji način nije ugrožena.

>>Požar u Konstruktoru izazvao tehnički kvar

Ključne riječi

Komentara 6

GL
gigi.lamorozo.9
08:13 18.08.2014.

Kad god se događaju prepucavanja u nekoj firmi,uvijek se dogodi neki požar, večih ili manjih razmjera,zar nije to malo čudno?

SS
sing sing
09:37 18.08.2014.

Danas, nakon obnove, Sisak radi bez greške.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:57 18.08.2014.

Nema sreće u INI (strateški važnoj za Hrvatsku) još od prodaje MOL-u....Za to su krivi naši vrli (nesposobni) ministri koji su većinski udio u INI prodali mađarima za kikiriki (cca 505 mil. dolara)....Nama je u tom trenutku trebala lova mađarii uskočili i eto ti ga vraga...Mađari bi to sada i prodali ali traže cca 3 milijarde eura, dakle 4-5 skuplje nego su kupili...( pa nisu oni blesavi ko naši)..Mislim da bi neki naši iz vrha trebali ići u Remetinec da ima pravde i Boga.....Ovako izija vuk magare.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije