Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Komarica:

Broj Hrvata u Banjoj Luci pao je na pet posto od prijeratnog broja

Franjo Komarica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
23.12.2016.
u 17:43

Naveo je kako je povratak Hrvata onemogućavan godinama političkim i pravnim opstrukcijama te izostankom materijalne pomoći

Banjolučki biskup Franjo Komarica upozorio je u petak da je broj Hrvata katolika u Banjoj Luci pao na pet posto od prijeratnog broja te upozorio da se nastoji zacementirati veliki zločin počinjen nad tamošnjim Hrvatima.

Upozorio je na dramatično smanjenje broja Hrvata katolika koje nije zaustavljeno čak niti nakon okončanja rata u BiH.

– Katolika u Banjoj Luci je jedva pet posto, s tim da stari sve više umiru, malo se rađa, jer nema mladih obitelji. Dvadeset godina nakon rata u BiH katolika je za oko dvije trećine manje nego što ih je bilo na kraju rata – rekao je Komarica na konferenciji za novinare nakon što je uputio tradicionalnu božićnu poruku.

Upozorio je kako se na takvoj nepravdi ne može izgrađivati mir i pravna država.

– Ovdje se uporno želi zacementirati veliki zločin i nepravda. Tko to ima pravo uništavati ljudski život, bilo fizički ili na ovakav način, oduzimajući jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na život dostojan čovjeka u rodnom mjestu – rekao je Komarica.

Naveo je kako je povratak Hrvata onemogućavan godinama političkim i pravnim opstrukcijama te izostankom materijalne pomoći.

>> Vučić: MiG-29 da su kante? Pa Hrvatska još ima MiG-ove 21...

Komentara 8

MA
MaSpa
19:37 23.12.2016.

Moj biskupe.. A zasto ne kazes kada je najveći broj Hrvata otišao iz BL i po čijem dogovoru? E moj biskupe..

SR
Srpanj
19:04 23.12.2016.

I svi o tome šute, a srbi non stop cvile, Oluja ovo, Oluja ono. Sramota. Zato nam Hrvatska i izgleda kao kifla. Oni nam otimaju zemlju, a mi samo šutimo.

KO
kontraš
22:27 23.12.2016.

U Banja Luci pravopisssssss

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije