Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATA PREVARA

Brisao IBAN i upisivao brojeve svojih računa pa mu je uplaćeno 304.478 eura

Podizanje gotovine s bankomata
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
23.02.2023.
u 08:25

Tereti ga se da je u više navrata u podacima u računima dobavljača, ne mijenjajući podatke o nazivu dobavljača, broju i iznosu njihova računa, izbrisao IBAN brojeve računa dobavljača

Za štetu od 304.478 eura tereti se 31-godišnjak protiv kojeg je ŽDO Šibenik podigao optužnicu zbog zloporabe položaja i krivotvorenja isprave. To za što ga se tereti počinio je od 13. listopada 2021. do 30. ožujka 2022. kao zaposlenik za financijsko poslovanje u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Šibeniku, a mora mu se priznati da je bio poprilično domišljat.  

Prema optužnici, u računalnom programu za plaćanje  računa, mijenjao je IBAN. Koristilo mu je to što je imao karticu i PIN te što se brinuo o plaćanjima dobavljača za isporučenu opremu.

Tereti ga se da je u više navrata u podacima u računima dobavljača, ne mijenjajući podatke o nazivu dobavljača, broju i iznosu njihova računa, izbrisao IBAN računa dobavljača te upisivao brojeve svojih tekućih računa. A tekuće račune imao je otvorene u tri banke.  

Nadalje, nakon što bi napravio uplatu na svoj račun, kako bi prikrio tragove i neosnovanu isplatu, izbrisao bi brojeve svojih tekućih računa te umjesto njih ponovno upisao brojeve dobavljača. Osim toga izbrisao bi i podatke o plaćanju računa dobavljača koje je platio u korist svojih tekućih računa. Račune bi potom prikazao kao neplaćene, a uplate je u knjigovodstvenoj dokumentaciji evidentirao pod razne uplate, a ne uplate dobavljačima. 

VIDEO Iz zatvora u Osijeku pobjegla dva zatvorenika

Komentara 10

IG
igorl
09:42 23.02.2023.

Ne kuzim u cemu je domisljatost. Lik je doslovno uplacivao novac firme na svoj tekuci racun. Domisljato bi bilo da je prebacio na neki kripto market, kupio bitkoine, prebacio na neki drugi market, unovcio i povukao. Pa to nadji i dokazi maco ako mozes.

RS
rasta sev
12:37 23.02.2023.

Kakav glupan, to je kao kad noj zabije glavu u pijesak i nikog ne vidi i misli da i njega nitko ne vidi. Vrlo brzo se otkrije kada dobavljači dignu galamu "gdje su pare". Istina da i sustav nije posložen najbolje.

DU
Deleted user
16:38 23.02.2023.

kradezeov činovnički priglupi lopovčić niže rangirani u rangu kradezeovaca kaj kradu željezo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije