Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snaga volje

Brazilac koji je u bolnici proveo 45 godina snima film o svom životu

brazilac
YouTube Screenshot
06.08.2013.
u 17:58

Njegova prva sjećanja su o tome kako istražuje bolnicu u kojoj je u invalidskim kolicima proveo gotovo 45 godina.

Brazilac Paulo Henrique Machado u bolnici je proveo gotovo cijeli život. Kao novorođenče obolio je od dječje paralize i od tada je na aparate za disanje priključen 24 sata dnevno. Unatoč tome, obrazovao se za računalnog animatora te sada stvara televizijsku seriju o svom životu, javlja BBC.

Njegova prva sjećanja su kako istražuje bolnicu u kojoj je u invalidskim kolicima proveo gotovo 45 godina.

Istraživao sam po hodnicima i ulazio u sobu gdje su bila druga djeca. Tako sam otkrio svoj ''svemir''. Igranje s igračkama ili nogomet za mene nije bilo opcija tako da sam se morao služiti maštom, kaže Paulo čija je majka umrla samo dva dana nakon poroda.

Tijekom sedamdesetih oboljeli od dječje paralize bili su zatvoreni u takozvanom ''torpedu'', odnosno željeznim plućima, a doktori nisu polagali velike nade u izlječenje. Njihov očekivani životni vijek tada je bio tek deset godina.

Paulov život vrtio se oko njegovih prijatelja iz bolnice, od kojih jedina preživjela Eliana s njim dijeli sobu pa ih tako mnogi doživljavaju kao muža i žena iako sami za sebe kažu kako su više poput brata i sestre.

Nakon što se putem interneta obrazovao za animatora, Brazilac je skupio 65.000 dolara kako bi snimio animirani 3D film koji se zasniva na Elianinoj knjizi, a prikazat će njihov život.

>> Dirljivo: Slijepi dječak napravio prvi korak s bijelim štapom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije