Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNI TUŽITELJ

Brammertz odbacio Šešeljeve optužbe i zatražio vraćanje zločinca u Haag

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
24.12.2014.
u 20:51

Tužiteljstvo je u današnjem podnesku navelo kako Šešeljev zahtjev nije utemeljen

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz odbacio je danas kao "neosnovan" zahtjev haaškog optuženika Vojislava Šešelja da se protiv njega kao tužitelja primjene stegovne sankcije i ponovo zatražio da se Šešelj vrati u Haag, prenose srpski mediji priopćenje Tribunala i podsjećaju kako je vođa srpskih radikala koji je na privremenoj slobodi, zatražio jučer od Raspravnog vijeća da protiv Brammertza "primjeni rigorozne stegovne mjere i kazni ga zbog nedozvoljenog ponašanja".

Tužiteljstvo je u današnjem podnesku navelo kako Šešeljev zahtjev nije utemeljen, i da "Šešelj nije uspio potkrijepiti svoju tvrdnju kako zahtjev tužiteljstva nije zasnovan na pravovaljanim pravnim razmatranjima". Brammertz je ponovio zahtjev Tužiteljstva o povlačenju odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu pojasnivši da je on utemeljen na samim Šešeljevim "javnim istupima koji podrivaju temelje njegovog privremenog oslobađanja". Podsjeća kako su tu Šešeljeve ponovljene tvrdnje kako se neće dragovoljno vratiti u Tribunal, njegove prijetnje ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom, izjave koje su zapaljive i uvredljive za žrtve, kao i izjave "koje dovode u pitanje humanitarne brige proistekle iz njegovog zdravstvenog stanja".

- Ne samo da ne negira te izjave u svom odgovoru, Šešelj čak i ne govori o njima. Kao što je Tribunal više puta naglasio, iznošenje neosnovanih tvrdnji o nedozvoljenom ponašanju tužiteljstva je vrlo ozbiljna stvar koju Vijeće ne bi smjelo tolerirati - navodi se u podnesku Sergea Brammertza i zaključuje kako bi Vijeće trebalo odbaciti neutemeljene Šešeljeve navode i odobriti zahtjev Tužiteljstva.

>> 'Brammertz je tražio da se vratim u Haag tek kad su zakmečali hrvatski političari'

>> Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voljeli bi da sam njihov

Komentara 17

Avatar CptRinas
CptRinas
23:01 24.12.2014.

Mogu da mu propuhaju mokracni mjehur kroz pitot cijev. Hebo vas Sheshelj vise.

PU
puma1948
00:57 25.12.2014.

pustite ljudi tu budalu, vidite da i haski sud s njim ima problema

MX
Mister X
02:12 25.12.2014.

Tužiteljstvo je u današnjem podnesku navelo kako Šešeljev zahtjev nije utemeljen.. I sad vidimo kako se sudi tamo tako je bilo i za našega generala Gotovinu kojemu su uništili 10 godina života svojim utemeljenim pravosuđem najprije proganjnja dugogodišnja pa presudada od 27 godina pa onda osvjetljenje opet po nagovoru nekoga ? su ih uvjerili da ostave čovjeka na slobodi ... Dobro sad Predsjednih RH, Eu i članica NATO traži njegovo uhičenje pa če izgleda postupiti po želji .. A to je da ga uzmu tamo i da mu daju adekvatno lječenje ili da zadovolje neke nalogodavce iz politike da ga na brzinu i osude i da ne izgeda da lovu beru za suđenja a ništa ne urade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije