Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove provokacije

Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voljeli bi da sam njihov

Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
21.12.2014.
u 10:44

Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić,Vučić i Drašković, kazao je Šešelj

Haaški optuženik i, kako je najavio, bjegunac, Vojislav Šešelj u intervju lokalnoj BiH televiziji Face, pokazao je nešto drukčije lice u odnosu na dosadašnje izjave koje su u pravilu izazivale osudu i zgražanje. Za njega je Arkan ratni zločinac, a Srebrenica "najmračnija točka srpske strane".

No i dalje tvrdi kako se neće dragovoljno vratiti u Haag i ako je on ratni zločinac, onda su to i Vučić i Nikolić te da je Vučić davao "puno ekstremnije izjave od mene".

- Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gdje su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim osporavati nijedan zločin - rekao je Šešelj dodajući kako nije "štedio zločince sa srpske strane" pa se posebice okomio na Željka Ražnatovića Arkana.

- Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe sigurnosti. U Zvornik je 1992. došao policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacijskim svjetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje - tvrdi Šešelj.

Odgovarajući na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagirali na njegove izjave za razliku od bosanskohercegovačkih koji su vrlo mlako ili nikako reagirali, haaški optuženik je odgovorio kako su "bošnjački političari inteligentniji, a Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac".

- Ima puno Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voljeli bi da sam njihov. Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić,Vučić i Drašković, izdajnici srpskog naroda - rekao je Šešelj i zaključio "ako me Nikolić i Vučić uhite, kao moji neposredni sudionici u ratnim zločinima, onda što ja tu mogu".

>> Šešelj prijeti na Twitteru: Nikoliću, i Tito i Đinđić su prije smrti imali problema s nogom

Komentara 111

DU
Deleted user
11:04 21.12.2014.

U ovome što je Šešelj izjavio sažete su neke stvari zbog koga mu haški tribunal ništa nije mogao pronaći za 12 godina. Neukom narodu su sve paravojne postrojbe izgledale isto. Tome su doprinijela neselektivna medijska izvješća. Ali, kakve god da su bile, te grupacije su se razlkovale. JNA je imala svoja pravila, Arkanovci svoja, Šešeljevci svoja itd...Svi Arkanovci su bili pljačkaši i zločinci koji su djelovali, a svi Šešeljevci su bili pod komandom JNA. Šešelj, kao neprevaziđen pravnik je i u tom ludilu bio mudar, i svoje je pristaše strogo primoravaju da se pokoravaju naređenjima JNA, čime je Šešelj sebe izvukao iz komandne odgovornosti, pa mu zbog toga Haag osim verbalnog delikta ništa pronašao nije. Šešelj i Arkan su se strašno mrzili, a Šešelj je u Haagu raskrinkao generala JNA Vasiljevića kao direktno odgovornog za Ovčaru.

Avatar HerojUlice
HerojUlice
11:30 21.12.2014.

Meni je jace sto hrvat vodi radikale u srbiji, pa on je jedini seselj tamo :D

AJ
Ajduk
12:01 21.12.2014.

Imamo mi Sasvim dovoljno Nasih, koji ces nam - jos i Ti !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije