Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beč

Božićni domjenak i izložba u Veleposlanstvu RH u Beču

bakota mlikotic
Snježana Herek/VLM
22.12.2011.
u 23:35

Veleposlanik Bakota napomenuo da će hrvatskim državljanima biti omogućeno da u Austriji izađu na referendum i izjasne se "za" ili "protiv" ulaska naše zemlje u EU.

BEČ – Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota upriličio je u četvrtak navečer u rezidenciji Veleposlanstva RH u Beču primanje i domjenak za predstavnike hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga i vjerskih zajednica u Austriji.

Domjenak, kojem su nazočili i predstavnik Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanik Neven Madey i hrvatski konzul u Austriji Branimir Lončar, održan je povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Veleposlanik Bakota je tom prigodom podsjetio na najvažnija hrvatska postignuća u ovoj godini i najavio svoja očekivanja za narednu godinu.

Napomenuo je da će hrvatskim državljanima biti omogućeno da u Austriji izađu na referendum i izjasne se „za“ ili „protiv“ ulaska naše zemlje u EU.

Ustvrdivši da je 2011. godina za Hrvatsku bila vrlo uspješna, izdvojio je nedavno potpisivanje pristupnog ugovora naše zemlje s EU kao krunski događaj 20-godišnje hrvatske neovisnosti.

Naglasio je odlične odnose RH s prijateljskom Austrijom, kako na gospodarskom tako i na političkom i kulturnom području, koji će u prvoj polovici iduće godine biti okrunjeni budućim posjetima visokih austrijskih dužnosnika Hrvatskoj i obrnuto.

Zahvalivši svom diplomatskom timu na podršci, a uzvanicima na odličnoj suradnji, domaćin je svim nazočnima zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

U sklopu domjenka u Veleposlanstvu RH u Beču otvorena je velebna izložba djela proslavljenih hrvatskih i austrijskih slikara koje je iz svoje vrijedne umjetničke zbirke izabrao don Stipe Mlikotić, župnik iz Malog Borištofa u Gradišću.

- Veseli me da su ovaj izložbeni postav u čast Hrvatske, koja mi je više nego otac i mati, imali priliku vidjeti i brojni strani diplomati koji su u predbožićno vrijeme posjetili hrvatsko Veleposlanstvo - rekao je don Mlikotić, rodom iz okolice Splita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije