Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVOLONTERI 2013.

Božica Pintar opet najbolja petrinjska volonterka

božica pintar
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
05.12.2013.
u 22:07

Proglašenje je obavljeno večeras uz obilježavanje današnjeg Međunarodnog dana volontera i uoći Dana ljudskih prava

Nezaposlena Božica Pintar, majka četvero djece, drugu godinu za redom najbolja je volonterka Grada Petrinje, s javnog glasovanja na portalu Udruge IKS i po izboru tročlanog povjerenstva. Pobjednica je bodove osvajala za cjelogodišnji predani rad s nepokretnim korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe i drugo pomaganje Petrinjcima u nevolji, samoći i potrebi. Među pet najuspješnijih poredani su Nadja Matešić, Stuart Paton, Antonio Suvajac i Estela Toporan, a među ukupno 16 nominiranih volontera najmlađa je 15-godišnja Klara Berdais.

Proglašenje je obavljeno večeras uz obilježavanje današnjeg Međunarodnog dana volontera i uoći Dana ljudskih prava, a ujedno je označen i završetak projekta Zajednica za ljudska prava. Program za osnaženje aktivizma Škole-prijateljice ljudskih prava proveli su Udruga IKS i partner Restart iz Zagreba. Uz financiranje EU i potporu Ureda Vlade RH za udruge cijelu godinu u srednjim školama Petrinje, Gline, Topuskog i Hrvatske Kostajnice mladi su naučili tehniku, snimili i montirali video filmove o problemima i pojavama u svojim sredinama koji ih smetaju i nisu zadovoljni. U vlasništvu  škola ostale su kamere i računala.

Večeras je u Petrinji, u nazočnosti autora i ostalih vršnjaka, premijerno prikazano nekoliko takvih kratkih dokumentarnih uradaka iz četiri škole na Banovini. Prvi su to radovi nastali u Hrvatskoj iz  jednakog programa koji se istovremeno provodi u čak 29 država. Mladima su realizaciju svojim znanjem, iskustvom i savjetima pomogli i strani volnteri koji su cijelu 2013. proveli u Petrinji. Srednjoškolcima i njihovim mentorima u četiri grada na pokazanom aktivizmu čestitao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije