Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Boxmark zbog svjetske krize smanjuje proizvodnju za 20 do 30 posto

11.02.2009.
u 16:38

Već desetak dana kolaju priče o otpuštanju radnika iz tvrtke Boxmark sa sjedištem u Trnovcu Bartolovečkom nedaleko od Varaždina, koja je dobavljač automobilske industrije.

Nakon više pokušaja da dobije informaciju o tome, konačno nam se pismenim putem obratio i direktor te tvrtke Igor Greblički, te voditelj kadrovskog odjela Marijan Batina. Ističu da Boxmark zbog svjetske prodajne krize u autoindustriji mora fleksibilno smanjiti proizvodnju za 20 - 30 posto.

- Uz potporu Sindikata i Radničkog vijeća uspjelo nam je s našim zaposlenicima relativno brzo i uspješno dogovoriti fleksibilni model rasporeda radnog vremena. Navedeni model nam omogućava da bez znatnijih otkazivanja ugovora o radu prilagodimo naše proizvodne kapacitete situaciji reduciranih narudžbi.

Radnicima će se uredno obračunavati osobni dohotci sukladno odrađenim radnim satima, - ističe Marijan Batina, te naglašava kako će tvrtka poduzeti sve napore da se sačuva svako radno mjesto. I direktor Greblički je optimističan. - Mi polazimo od toga da ćemo na osnovu lojalnosti i podrške naših dugogodišnjih suradnika zajednički savladati ovu tešku situaciju.

Ja se nadam da će se u prvoj polovici ove godine prijeći duboki jaz smanjenih narudžbi, te da će se ukupna situacija u drugoj polovici 2009. godine opet početi normalizirati, - kaže direktor I. Greblički.

Boxmark trenutno zapošljava oko 2.100 radnika, te je jedan od vodećih proizvođača visokovrijednih kožnih navlaka za sjedala za internacionalnu industriju automobila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije