Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon objave snimke

Bošnjaković: "Potpuna je konstrukcija da sam imao tajni sastanak s Mačekom"

Dražen Bošnjaković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.05.2020.
u 13:56

Što se tiče insinuacija, kako bi ja kao ministar pravosuđa mogao pomoći nekom optuženiku u sudskom postupku!? – rekao je ministar

Aktivist Domagoj Margetić na svom je YouTube kanalu "Off" objavio snimku s dramatičnom najavom: "U središtu Zagreba u jednom restoranu ulovio sam na tajnom sastanku ministra pravosuđa u Vladi Andreja Plenkovića Dražena Bošnjakovića i uskočkog optuženika za HDZ-ovu aferu Fimi Media Ratka Mačeka. Vidjet ćete i to da je ministar pravosuđa bio bez uobičajene pratnje, bez uobičajene zaštite i došao je dvadesetak minuta prije Mačeka na dogovorenu lokaciju u podrumu jednog zagrebačkog restorana. Dvadesetak minuta kasnije dolazi Ratko Maček i susreću se u podrumu restorana. Jasno je da je ministar pravosuđa došao bez uobičajene pratnje najvjerojatnije kako ne bi bilo svjedoka susreta s uskočkim optuženikom u aferi Fimi media, gdje je Maček optužen zajedno s bivšim HDZ-ovim premijerom Ivom Sanaderom, a upravo je danas, nekoliko sati prije tajnog susreta Mačeka i ministra pravosuđa održano ročište na Županijskom sudu u Zagrebu vezano za aferu Fimi media. Pogledajte kako je ministar komentirao to što je ulovljen na tajnom susretu, u najavi snimke govori Margetić.

Margetić s uključenom kamerom okrenutom prema podu prilazi stolu za kojim su stajali Bošnjaković i Maček, pa je okreće prema njima i pozdravlja ih: "Dobar dan gospodo" na što Maček nezainteresirano otpozdravlja tražeći nešto na svom mobitelu.

Margetić dodaje: "Kako to ministre s optuženikom za ručkom?", i dok ga Bošnjaković pita zašto snima, Maček se smije, okreće i na korak, dva odmiče od Bošnjakovićeva stola govoreći nešto mladom muškarcu koji im prilazi i zaustavljajući se kod Mačeka Margetiću govori: "Došao je na ručak s menom, svojim sinom...".

Margetić odgovara ministru zašto ga snima: "Zašto ne, ministar ste. Kako se to nalazite u restoranu s optuženikom?".

Bošnjaković uzvraća: "Pa što onda".

"Pa što onda!?", čudi se Margetić.

"Je li on kriv?", nastavlja ministar.

"Optuženik je", uzvraća Margetić kojeg se na snimci vidi u ogledalu restorana kako pridržava poveću torbu koja mu visi s ramena, po čemu se može zaključiti da prije nego je počeo snimati nije sjedio u podrumu restorana nego je upravo tamo ušao i uputio se prema stolu za kojim su stajali Maček i Bošnjaković.

"Pa što onda ako je optuženik", nastavlja polemiku ministar, a Margetić ponavlja: "Pa vi ste ministar pravosuđa.".

Bošnjaković sliježe ramenima i govori Margetiću: "On je po Ustavu nevin", te sjedajući za stol kaže: "Završili smo razgovor.".

Na snimci se vide dvije stolice nasuprot ministru Bošnjakoviću, tamo gdje je na početku snimke stajao Maček, s naslonima priljubljenim uz stol, što znači da Maček tu nije sjedio, a na stolu se vidi jedna čaša s oko decilitrom tamnog pića.

Susret ministra Bošnjakovića, Mačeka i Margetića dogodio se na inače ne baš tajnom mjestu jer je riječ o restoranu na Cvjetnom trgu. Doduše, susret se dogodio u podrumu tog objekta, a ne na terasi.

- To je mjesto na koje često kad sam u gradu, u pauzama sastanaka dođem na pizzu. Tu me konobari već znaju, a iako imaju i terasu, odem u podrum jer tu u pravilu imam mir jer je tu manje gostiju pa po potrebi mogu ako zatreba obaviti i razgovore. Potpuna je konstrukcija da sam se s gospodinom Mačekom našao na nekakvom tajnom sastanku. On mi je mahnuo, godinama se nismo vidjeli, inače nismo neki prijatelji. Prišao mi je i razmijenili smo nekoliko rečenica. Ja sam već pola sata bio u restoranu, kad mi je Maček prišao i sa mnom razmijenio nekoliko kurtoaznih rečenica. Zaštitu, odnosno pratnju nemam, niti sam je ikad imao. Što se tiče insinuacija, kako bi ja kao ministar pravosuđa mogao pomoći nekom optuženiku u sudskom postupku!? – rekao je ministar.

Pitali smo ministra Bošnjakovića je li mu čudno kako to da se Margetić s uključenom kamerom pojavio baš u trenutku kad je Maček prišao njegovu stolu, te prilazeći Mačeku s leđa, obratio mu se sa spremnim pitanjem, odnosno je li Margetić prethodno bio i sam gost u restoranu, ministar nam je odgovorio kako ga ranije nije primijetio odnosno da nije uočio odakle se pojavio, ali nije se mogao sjetiti niti je li nosio torbu oko ramena, dok ih je snimao. 

Komentara 22

Avatar jambo
jambo
18:28 28.05.2020.

Mislio sam da Margetic zivi u Beogradu.

RO
romobil
14:52 28.05.2020.

Ne možeš ne povjerovati što političar kaže...

CS
Cijepio_sam_ se
14:33 28.05.2020.

Tani sastanak u javnom restoranu? Ha ha ha ha možeš mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije