Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz posredovanje EU

Borrell pozvao na prekid nasilnih incidenata na Kosovu: 'Otvorena pitanja moraju se rješavati dijalogom'

Josep Borrell
Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.10.2021.
u 14:22

Borell je Twitteru naglasio je da su "neprihvatljive jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost"

Nasilni incidenti na sjeveru Kosova moraju odmah prestati, poručio je u srijedu šef eurodiplomacije Josep Borrell u povodu današnje akcije kosovske policije i incidenta na sjeveru Kosova u kojima je ranjen jedan 36-ogodišnjak.

Borell je Twitteru naglasio je da su "neprihvatljive jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost".

"Sva otvorena pitanja moraju se rješavati dijalogom započetim uz posredovanje EU", poručio je Borell i naglasio da je Bruxelles u kontaktu s Beogradom i Prištinom.

Na akciju kosovske policije, organiziranu zbog suzbijanja krijumčarenja, u prijepodnevnim satima stanovnici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice reagirali su prosvjedima, uslijedio je niz incidenta i sukoba uz upotrebu suzavca i šok bombi, a ranjen je 36-godišnji Srećko Sofronijević.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić zatražila je angažiranje NATO-a, Kfora i međunarodne zajednice, a predsjednik Srbije uputio se u Rašku, na jugu Srbije, gdje će se poslijepodne sastati s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova.

Iz ureda premijera Kosova Albina Kurtija priopćeno je da je jutrošnja akcija provedena "u cilju borbe protiv krijumčarenja" u Prištini, Peći i Kosovskoj Mitrovici.

Kurti je pozvao na smirivanje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i rekao da je akcija kosovske policije završena, javila je Radio-televizija Srbije.  

Ključne riječi

Komentara 3

BO
Boni
16:56 13.10.2021.

Da budem iskren, trebao bi vi nestati iz Evrope.A mi smo tamo prije i poslije Turčina bili..To je rekao i Srpski akademik i istoričar Rade Mihaljčić da su Albanci stari i autohtoni.. tako da vi Svrbi možete samo staviti dvava persta u dupe i da zviždujete!

BO
Boni
15:31 13.10.2021.

Za akcije protiv kriminala potrebna je koordinacija sa EU i Srbijom, zar ne?! Vi Evropljani ste nas izdali u istoriji, ne možete se više igrati sa Albancima ko želi dobro naći će dobro, ko želi probleme, će imati problema.. too je naša zemlja, trebali biste znati da su vaši očevi okupirali našu zeml… čak ni do posljednjeg djeteta nećemo ga poštedjeti za zemlje etničke Albanije..Rrofte Populli Shqiptare!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije