Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtvovanje vukovara

Borković: Snimka razgovora Tuđmana i Dedakovića autentična

\'unu...zgb...20.10.2007. branko borkovic-mladi jastreb snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/Arhiva VL
22.11.2011.
u 16:55

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara pita se kako to da snimke razgovora danas nekome smetaju iako su se već u nekoliko navrata emitirale na HRT-u

Branko Borković, Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara, pita se kako to da snimke razgovora Franje Tuđmana i Mile Dedakovića o evakuaciji djece danas nekome smetaju iako su se već u nekoliko navrata emitirale na HRT-u i tada na njih nitko nije reagirao, piše Tportal.

Borković je uz to napomenuo da smatra da je riječ o autentičnim zapisima.

– Koliko je meni poznato, snimke su već ranije emitirane na HRT-u. Razgovor koji se spominje nastao je, ako se ne varam, negdje u studenom 1991. godine. Važnije od snimki jest da se priča o Vukovaru rasvijetli do kraja, jer Dedakovića, obitelj Toth, mene i još neke bojovnike iz Vukovara optuživalo se da smo izdali Hrvatsku, da smo prevarili Vladu. Optuživalo nas se za sve i svašta i fizički i psihički maltretiralo i to su činili ljudi iz tadašnjeg vrha države kako bi svoju nesposobnost stavili nama na teret – kazao je Borković za Tportal.

Podsjetimo, u nedjelju je HRT objavio audiosnimke iz kojih se vidi da je F. Tuđman na pitanje Mile Dedakovića o evakuaciji 2000 djece iz opkoljenog Vukovara hladno odgovorio: "Ne dolazi u obzir nikakva evakuacija."

Na to je reagirao i Miroslav Tuđman, koji kaže da se Dnevnik HTV-a pretvorio u ekspozituru nekadašnje Kontraobavještajne operacije JNA Opera, koja je i danas, očito, u funkciji predizborne propagande Kukuriku koalicije. Tuđman podsjeća da su ti audiozapisi nastali još u radionici KOS-a, što je dokazano još na suđenju Radenku Radojčiću 1994. M. Tuđman smatra da je "riječ je o najsramnijoj manipulaciji" i traži odgovornost urednika i autora.

>>Miroslav Tuđman: HTV gura uratke KOS-a

Komentara 631

OB
-obrisani-
18:32 22.11.2011.

. valis=laznjak. . .kolka ti je mirovina kao lažnom HRVI-u sigurno respaktabilna ----...i ja bi zelio znati....

OB
-obrisani-
20:33 22.11.2011.

Hrvatska vidje već dosta raznih čuda, al ne nađe štrika za toliko čedo - juda

AM
Axis Mundi
18:15 22.11.2011.

nakon svih komentara na ovoj i prethodnim temama, kol\'ko je na kraju 2 i 2? Jedni tvrde 3, drugi 5...tko će dokazat\' da je 4?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije