Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova bolnica

Bjelovar uskočio u vagon za investiciju od 50 milijuna eura

'02.07.2010., Bjelovar - Ministar turizma Damir Bajs i zupan Miroslav cacija obisli lokacije bolnice koja se treba rekonstruirati Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
02.07.2010.
u 15:45

Projektna dokumentacija mora biti gotova do kraja ove godine, kako bi 2011. započela izgradnja. BBŽ se zadužuje za 100 milijuna kn

Premda s nešto pomaknutim rokovnicima, obnova i gradnja bjelovarske bolnice, kako sada stvari stoje, poprima sve konkretnije okvire. Potvrđeno je to na jučerašnjem susretu predstavnika projektantske kuće Capital Ing, ministarstva i Županije.

- Idejni je projekt dobio zeleno svjetlo, pa će se do kraja 2010. završiti sva preostala građevinska dokumentacija s kojom se može krenuti u raspisivanje natječaja. To istodobno znači, da će se s izgradnjom započeti iduće godine - potvrdio je dr. Vibor Delić, ravnatelj Uprave za medicinske poslove pri Ministarstvu zdravstva.

Vrijednost projektne dokumentacije procjenjuje se na oko tri milijuna kuna, rekao je aktualni ministar turizma Damir Bajs, koji je još u ulozi župana, potpisao partnerski ugovor o sufinanciranju između Ministarstva, BBŽ i Grada Bjelovara.

Jučer je otkrivena i najveća enigma, tko će i na koji način osigurati oko 250 milijuna kuna, na koliko se procjenjuje građevinska vrijednost nove bolnice. Župan Miroslav Čačija potvrdio je kako je taj dio, prema ranije potpisanom ugovoru na jednake dijelove raspoređen na BBŽ i Ministarstvo. Po sadašnjoj dinamici sufinanciranja, prve dvije godine, troškove izgradnje mora osigurati Županija. No Čačija je optimistično ustvrdio kako županijski proračun može podnijeti kreditno zaduženje od stotinjak milijuna kuna, ili će se posegnuti za europskim fondovima.

Na jučerašnjem je susretu potvrđeno kako s obzirom na milijunski vrijednu modernizaciju dijagnostike, uključujući magnetsku rezonanciju, najmoderniji višeslojni CT, te još jedan novi CT uređaj, bjelovarska bolnica postaje dijagnostički centar za otprilike pola milijuna građana. Kako je radiološki odjel već obnovljen zbog novih uređaja, ostat će na istoj lokaciji ucrtan i u novom projektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije