Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivši specijalac i konobarica “isparili” na Sljemenu

Policajci su u utorak locirali signal mobitela Tina Žugaja. Netko je navodno tada telefonirao
15. prosinca 2010. u 22:00 35 komentara 108 prikaza
iva marić
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Nestalog Tina Žugaja (32), vlasnika kafića Papagaj i bivšeg specijalca te Ivu Marić (25), konobaricu u Papagaju, čiji su dokumenti nađeni u automobilu s upaljenim motorom na zagrebačkoj Medvednici na Sljemenskoj cesti iznad restorana Šestinski lagvić, policija i GSS još nisu pronašli iako se intenzivno za njima traga već dva dana. Pripadnici GSS-a danas nisu sudjelovali u potrazi jer za to nije bilo potrebe, rekao nam je pročelnik zagrebačkog GSS-a Robert Erhardt.

Policija za sada nije pronašla nikakve elemente koji bi upućivali na to da se dogodilo kazneno djelo, poput ubojstva, otmice ili nasilne smrti, ali ni ta mogućnost za istražitelje koji danonoćno rade na slučaju nije isključena. Zadnji put su viđeni u noći na utorak između 1 i 2 u noći.

Nestali Žugaj, kako smo neslužbeno doznali, bio je specijalac i interventni policajac, a poslije 2000. sporazumno je raskinuo ugovor s MUP-om. Potom se bavio razminiranjem terena, što je radio i dok je bio u specijalcima. S kolegama je razminiravao područje oko tunela Sveti Rok te se tim poslom nastavio baviti i poslije izlaska iz državne službe. Radio je za jednu privatnu tvrtku.

Prijetili mu nožem

Kao vlasniku kluba prijetio mu je u svibnju ove godine 34-godinjak kojeg je policija, osim za prijetnje prijavila i jer su u njegovom stanu pronašli bombu M-75. Osumnjičen je bio I. B. (34). Povod uhićenju bio je njegov subotnji izlazak u Papagaj gdje se oko tri sata ujutro pijan posvađao sa sada nestalim vlasnikom kluba. Ugostitelju je zaprijetio i smrću, nakon čega ga je ovaj zamolio na napusti prostor kluba, a 34-godišnjak se vratio s ocem. Kada je sin izlazio iz taksija, Žugaj je prema 34-godišnjaku bacio bocu koju je držao u ruci. Otac i sin su se zatim vratili taksijem kući.

Na obavijesni razgovor policija je u popodnevnim satima odvela i suprugu nestalog specijalca, a razgovarala je i s članovima obitelji te prijateljima koji bi mogli upozoriti na nekakav trag što bi istražiteljima mogao pomoći.

Susjedi iz zgrade mladog bračnog para s dvoje djece u naselju Vrapče čude se što je njihov susjed nestao jer bračni par s dvoje djece poznaju kao mirne obiteljske ljude te ne pamte niti jedan incident ili bilo što sumnvo.

Podsjetimo, automobil kia sorento upaljena motora, čiji je nestali muškarac korisnik, ali ne i vlasnik, pronađen je kilometar iznad Šestinskog lagvića, na jednosmjernoj cesti koja vodi prema dolje, odnosno sa Sljemena prema gradu.

Ostavili dokumente

Automobil parkiran uz cestu pronašli su radnici koji su uklanjali štetu od odrona. U pretrazi su pronađena dva mobitela, jedan koji je pripadao nestalom muškarcu, a jedan čiji je vlasnik djevojka. U automobilu je također pronađena torbica nestale Marić i njezini dokumenti. Vrata automobila bila su otvorena.

Ugostiteljev drugi mobitel jučer lociran

Ugostiteljev drugi mobitel jučer lociran kod kije koju su upaljenu ostavili na cesti?Policija je, kako smo doznali, navodno danas locirala još jedan mobitel, za koji je ustanovljeno da pripada nestalom muškarcu. Lokacija mobitela, koji je radio te se aktivno njime koristilo, odnosno netko je s njega i zvao, bila je negdje u blizini ostavljene kije. Preko centra 112 ustanovljena je približna lokacija mobitela s mogućim odstupanjima kutova od 30 stupnjeva. Riječ je o području između Šestinskoga vrha, Lukšića, Mikulića i Gračana.

Iako su tragači pokušavali stupiti u kontakt s osobom s druge strane mobitela, nije bilo nikakva odgovora. Policija postojanje trećeg mobitela danas nije potvrdila.

– Intenzivno smo pretraživali sljemensko područje, a u noćnim satima potraga je obustavljena. Trenutačno smo u svome stožeru u podnožju Sljemena u stanju pripravnosti, ali za sada nemamo ljude na terenu – rekao je danas pročelnik GSS-a.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • kreont:

    Oni više nisu živi.

  • -obrisani-:

    Lakomost, bahatost i beskrupuloznost se ponekad placa i najvecom cijenom - zivotom.

  • leonardo1947:

    Da, da vanzemaljci. Opet vanzemaljci. tamo sam vidio na ulicu Gornje prekrizje 1988 u sjecnju nekakvo lebdece vozilo sa kao tekucim otvorima. Da, da vanzemaljci. Opet vanzemaljci.