Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij nestanka

Bivši specijalac i konobarica “isparili” na Sljemenu

iva marić
Foto: Facebook
1/3
15.12.2010.
u 22:00

Policajci su u utorak locirali signal mobitela Tina Žugaja. Netko je navodno tada telefonirao

Nestalog Tina Žugaja (32), vlasnika kafića Papagaj i bivšeg specijalca te Ivu Marić (25), konobaricu u Papagaju, čiji su dokumenti nađeni u automobilu s upaljenim motorom na zagrebačkoj Medvednici na Sljemenskoj cesti iznad restorana Šestinski lagvić, policija i GSS još nisu pronašli iako se intenzivno za njima traga već dva dana. Pripadnici GSS-a danas nisu sudjelovali u potrazi jer za to nije bilo potrebe, rekao nam je pročelnik zagrebačkog GSS-a Robert Erhardt.

Policija za sada nije pronašla nikakve elemente koji bi upućivali na to da se dogodilo kazneno djelo, poput ubojstva, otmice ili nasilne smrti, ali ni ta mogućnost za istražitelje koji danonoćno rade na slučaju nije isključena. Zadnji put su viđeni u noći na utorak između 1 i 2 u noći.

Nestali Žugaj, kako smo neslužbeno doznali, bio je specijalac i interventni policajac, a poslije 2000. sporazumno je raskinuo ugovor s MUP-om. Potom se bavio razminiranjem terena, što je radio i dok je bio u specijalcima. S kolegama je razminiravao područje oko tunela Sveti Rok te se tim poslom nastavio baviti i poslije izlaska iz državne službe. Radio je za jednu privatnu tvrtku.

Prijetili mu nožem

Kao vlasniku kluba prijetio mu je u svibnju ove godine 34-godinjak kojeg je policija, osim za prijetnje prijavila i jer su u njegovom stanu pronašli bombu M-75. Osumnjičen je bio I. B. (34). Povod uhićenju bio je njegov subotnji izlazak u Papagaj gdje se oko tri sata ujutro pijan posvađao sa sada nestalim vlasnikom kluba. Ugostitelju je zaprijetio i smrću, nakon čega ga je ovaj zamolio na napusti prostor kluba, a 34-godišnjak se vratio s ocem. Kada je sin izlazio iz taksija, Žugaj je prema 34-godišnjaku bacio bocu koju je držao u ruci. Otac i sin su se zatim vratili taksijem kući.

Na obavijesni razgovor policija je u popodnevnim satima odvela i suprugu nestalog specijalca, a razgovarala je i s članovima obitelji te prijateljima koji bi mogli upozoriti na nekakav trag što bi istražiteljima mogao pomoći.

Susjedi iz zgrade mladog bračnog para s dvoje djece u naselju Vrapče čude se što je njihov susjed nestao jer bračni par s dvoje djece poznaju kao mirne obiteljske ljude te ne pamte niti jedan incident ili bilo što sumnvo.

Podsjetimo, automobil kia sorento upaljena motora, čiji je nestali muškarac korisnik, ali ne i vlasnik, pronađen je kilometar iznad Šestinskog lagvića, na jednosmjernoj cesti koja vodi prema dolje, odnosno sa Sljemena prema gradu.

Ostavili dokumente

Automobil parkiran uz cestu pronašli su radnici koji su uklanjali štetu od odrona. U pretrazi su pronađena dva mobitela, jedan koji je pripadao nestalom muškarcu, a jedan čiji je vlasnik djevojka. U automobilu je također pronađena torbica nestale Marić i njezini dokumenti. Vrata automobila bila su otvorena.

Komentara 35

KR
kreont
06:47 16.12.2010.

Oni više nisu živi.

OB
-obrisani-
06:56 16.12.2010.

Lakomost, bahatost i beskrupuloznost se ponekad placa i najvecom cijenom - zivotom.

LE
leonardo1947
06:43 16.12.2010.

Da, da vanzemaljci. Opet vanzemaljci. tamo sam vidio na ulicu Gornje prekrizje 1988 u sjecnju nekakvo lebdece vozilo sa kao tekucim otvorima. Da, da vanzemaljci. Opet vanzemaljci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije