Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivši saborski zastupnik HDZ-a napravio incident u trgovini, morali su zvati policiju

Policajac na motoru
Ivica Galovic/PIXSELL
28.06.2021.
u 09:02

Salijević se na sudu branio objašnjavajući kako je tamo kupio vodovodnu slavinu koja je bila neispravna, pa ju je htio vratiti. Na sudu je ispričao kako je pokušao riješiti problem s vlasnicom trgovine, no da nije uspjelo. Ustvrdio je da nije ni vikao ni vrijeđao vlasnicu.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Branimir Salijević napravio je incident prošle godine u trgovini s kućnim potrepštinama zbog čega je morala intervenirati i policija.

Prema nepravomoćnoj presudi Salijević (68) iz Jakovlja  “narušavao je javni red i mir na način da je, nezadovoljan kupnjom stvari – vodovodne slavine, na sav glas vičući vrijeđao vlasnicu trgovine Marinu riječima: 'Prodajete šrot robu'”, prenosi Danica.hr. 

"Nakon toga rukom ju je odgurnuo od sebe, pri čemu nije zadobila vidljive tjelesne ozljede, a liječničku pomoć je odbila, dakle, narušavao je javni red i mir u trgovini kao javnom mjestu vičući i vrijeđajući vlasnicu trgovine te odgurnuvši istu”, stoji u presudi prekršajnog suda.

Inače, Salijević je u javnosti poznat kao saborski zastupnik HDZ-a u prvom sazivu Sabora koji je kasnije prešao u Hrvatsku stranku umirovljenika. 

Salijević se na sudu branio kako je tamo kupio vodovodnu slavinu koja je bila neispravna, pa ju je htio vratiti. Na sudu je ispričao kako je pokušao riješiti problem s vlasnicom trgovine, no nije uspjelo. Ustvrdio je da nije ni vikao ni vrijeđao vlasnicu. 

Vlasnica trgovine ispričala je pak drugačiju verziju incidenta te kaže kako se kupac uopće nije htio smiriti te je u jednom času sam iz dućana uzeo neku drugu kutiju sa slavinom i pokušao izaći.

“Stala sam ispred njega, a on me je tada, držeći kutiju s obje ruke, tom kutijom sa slavinom odgurnuo te izašao iz trgovine. No, vani je bio direktor firme, moj sin, koji mu je uspio uzeti kutiju. Kupac je cijelo vrijeme jako vikao da smo bezobrazni, da prodajemo šrot robu i da će on nama pokazati", izjavila je vlasnica i navela kako su ostali kupci pobjegli iz trgovine jer su se uplašili. Dodala je i da je ostavio auto na desnoj polovici kolnika zbog čega je došlo do krkljanca. 

Njezine riječi potvrdila je prodavačica Suzana koja je 68-godišnjaku prodala slavinu. Nakon nemilog događaja, pozvale su policiju koja je brzo došla, no kupac je već otišao sa svojom slavinom. 

U nepravomoćnoj presudi Salijević je proglašen krivim i osuđen na kaznu od 300 kuna. 

VIDEO: Andrej Plenković o delta-soju i cijepljenju

Komentara 38

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
09:39 28.06.2021.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a?!?! Kasnije prešao u stranku umirovljenika a sada je tko zna u kojoj stranci?!?! Naslov je klasični primjer manipulacije informacijama. Nije bitno što je danas već što je bio prije 30 godina. Sunce mu žarko onda stete su svi bili u HDZ-u. Ma dajte molim Vas .....

Avatar Svračak
Svračak
10:31 28.06.2021.

Jaka uvreda kada kažeš istinu. Danas 90% naših trgovina prodaje šrot robu pa kada ih pitaš da li imaju kvalitetni ventil kažu da su takvi skupi i slabo se traže. Bolje mu je u tri mjeseca prodati dva nekvalitetna nego u pet godina jedan kvalitetni. Ovo sa ventilom pišem iz vlastitog iskustva.

Avatar horuk
horuk
10:24 28.06.2021.

Nek je on imao veze sa HDZom bar prije 30godina inace nikada nebi bio spomenut u negativnom kontekstu. Da je ljevicar prodavacici bi nasli nekog HDZovca u obitelji, kumstvu, poznanstvu... i ona bi onda bila negativac. Mozel li dvolicnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije