Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska u eu

Bivši premijeri o EU: Imamo priliku i ovaj put smo osuđeni na uspjeh

nikica valentić
Patrik Macek/PIXSELL
25.06.2013.
u 14:09

Meni pomalo ide na živce što stalno prebrajamo partizane, ustaše, domobrane... Ma pustimo to, mi smo samostalna suverena država - kaže Gregurić.

 - Na 20. godišnjicu samostalnosti mi smo završili pregovore. U tih 20-ak godina dogodilo se nevjerojatno puno i treba nas ispunjavati puno više ponosa kazala je Jadranka Kosor koja je uz još dvoje bivših premijera, Franju Gregurića i Nikicu Valentića sudjelovala u emisiji portala Dnevnik.hr.

- Nije bilo lako na početku stvaranja hrvatske države, morali smo donositi teške odluke vezane uz stvaranje organizirane države. Često se pitam kako smo uspjeli sve zajedno napraviti. Cilj nije bila samo samostalna i suverena država, kao zemlja sa 4,5 milijuna ljudi ne možemo biti u izolaciji. Europska zajednica je već tada postojala, tražili smo način kako ući u veliku obitelj europskih zemalja - prisjetio se Gregurić te dodao:

- Meni pomalo ide na živce što stalno prebrajamo partizane, ustaše, domobrane... Ma pustimo to, mi smo samostalna suverena država!

Dodao je i kako sve češće lijepe priče o nama kruže među europskim dužnosnicima te naglasio da je to znak da Europa nas cijeni više no što se sami cijenimo.

- Ne da imamo šansu, nego imamo gol priliku. I uvjeren sam da ćemo taj gol i postići. Mi smo ovaj put osuđeni na uspjeh - zaključio je Valentić.

>>Hrvatska ima europske cijene, ali za trećinu niži standard

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije