Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Bajakovu

Bivši MUP-ov istražitelj za Ovčaru uhićen pri povratku iz Beograda?

Nikola Kajkić
Davor Puklavec/PIXSELL
09.11.2018.
u 17:47

Odvjetnik Branko Šerić kaže kako Kajkić tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen

Suspendirani MUP-ov istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić jučer su, kako tvrde, zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo kad su se vraćali iz Beograda. Gregurić tvrdi kako su ih na Bajakovu okružila četvorica policajaca.

"Pretresli su nam automobil te nas pitali gdje nam je novac i nakit. Mene su priveli, a Kajkića uhitili te smo bili na ispitivanju koje je trajalo četiri i pol sata. Objasnili su mi da nisam uhićena, već da je riječ o ispitivanju koje se provodi po nalogu hrvatskih službi“, kazala je Gregurić za Dnevnik.hr.

Kajkić je poručio da je u prevelikom šoku pa je stoga izjavu dao njegov odvjetnik Branko Šerić.

''Kajkića su na Bajakovu oko 18.35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije. Lišili su slobode njega i Gregurić, odveli ih u graničnu policiju na Bajakovo. On tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen. Sve je to trajalo nekoliko sati, nakon toga su ih otpustili bez dokumenata", kazao je Šerić i dodao kako Kajkić tvrdi da su mu srpski policajci poručili kako oni dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti s Ovčarom.

Šerić ističe kako je jedini razlog Kajkićeva posjeta Beogradu bio sastanak s Florence Hartmann i njezinim suradnicima te da je Kajkić u Beograd putovao kao privatna osoba.

Iz MUP-a kažu kako nisu poslali nikakav nalog za postupanje prema policiji Republike Srbije, prenosi Direktno.

"Okviri međunarodne suradnje policija dviju ili više zemalja strogo propisani Statutima međunarodnih policijskih organizacija, npr. INTERPOL-a i sklopljenim bilateralnim ugovorima o policijskoj suradnji. Takvi zahtjevi za suradnjom moraju biti opravdani, svrsishodni i podneseni s konkretnim ciljem rješavanja ozbiljnih kaznenih djela, a izvršavaju se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom države izvršiteljice. U tom smislu Ministarstvo unutarnjih poslova RH nije prema policiji Republike Srbije, putem međunarodne policijske suradnje, poslalo bilo kakav zahtjev za postupanjem. Gospodin Nikola Kajkić trenutno je u statusu suspendiranog policijskog službenika te kao takav ne može provoditi nikakve službene radnje u svojstvu policijskog službenika. Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku g. Kajkić nije se obratio za pomoć hrvatskoj policiji te je nadležna policijska uprava s njim stupila u kontakt, a putem redovnih kanala razmjene podataka zatražene su informacije od policije Srbije".

VIDEO Pogledajte kuću Vojislava Šešelja u Hrtkovcima

Komentara 71

DU
Deleted user
12:59 09.11.2018.

Ovdje se zgražaju jer su to napravili iz srbijanskog MUPa..a ne zgražaju se na to da su to tražili iz hrvatskog MUPa

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:42 09.11.2018.

....jučer su slobodni HR mediji objavili ovu vijest a VL i osali istočni mediji šute

FA
fake
13:17 09.11.2018.

Nažalost, g.Kakjkić, previše ste bili blizu prilikom istraživanja srpskih zločina nad Hrvatima.Jednog dana na vidjelo će izaći sve ono što ste otkrili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije