Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerska mržnja

Bijela kuća, NATO i H. Clinton osudili spaljivanje Kurana

Clinton
AFP
08.09.2010.
u 19:28

I glavni tajnik NATO-a uputio je apel protiv spaljivanja Kurana zato što bi to moglo ugroziti živote vojnika u Afganistanu. Pastor Terry Jones ne odustaje od najavljenog paleža.

Bijela kuća i State Department osudili su najavu male evangelističke crkve iz Floride koja je najavila spaljivanja Kurana na 9. obljetnicu napada 11. rujna.

– Ovo bi bio čin koji bi bio duboko protuamerički. Dirnuta sam time što su sve vjerske zajednice u Americi osudile ovu nečasnu namjeru – kazala je državna tajnica Hillary Clinton na skupu u povodu početka ramazana.

Američki ministar pravosuđa Eric Holder za sastanka s vjerskim vođama o ovome je problemu kazao da je najava spaljivanja Kurana idiotski i opasan čin. I glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rassmusen poslao je apel Terryju Jonesu, propovjedniku ove crkve koja ima samo 50 vjernika, da se suzdrži od spaljivanja muslimanske svete knjige zato što bi to moglo vrlo ozbiljno ugroziti živote vojnika u Afganistanu.

Jučer je Jones, usprkos najavama da bi grupa ipak mogla odustati od paljenja lomače, kazao da će se sve odvijati prema prijašnjem planu te da ga ne zanimaju pritisci iz Bijele kuće i od vjerskih vođa. Dodao je kako je dosad primio stotinjak prijetnji smrću pa nikamo ne ide bez pištolja. Poručio je da je dosta bilo povlačenja u mišju rupu pred islamom te da je napokon došlo vrijeme da se netko suprotstavi tome teroru i jednom zauvijek muslimanima pošalje poruku da se više neće tolerirati takvo ponašanje. On se kani braniti pozivanjem na prvi amandman ustava, koji govori o slobodi govora, no Vrhovni sud priopćio je da i tu ima nekih izuzetaka.

Ključne riječi

Komentara 85

OB
-obrisani-
10:33 09.09.2010.

Najzalosnije je sto je drzavna tajnica Klinton isto zidovka, koja ce uraditi sve da udovolji svojoj ambiciji. ___________________________________________ I ovaj pastor T. Jones je židov, pišu pouzdani izvori. Sve je to židovsko-masonsko-vanzemaljska urota. he,he

ST
Stockholm
18:54 09.09.2010.

Hecime, prijatelju, a tko je za tebe \"zidovski smrad\"? Ako mislis na mene, ja sam toliko Zidov, koliko si ti kulturan covjek. Sve vise pokazujes svoje pravo lice... Vidjet cemo sta ce ADMIN napraviti s tvojim postom ...

HE
hecim
23:12 08.09.2010.

ispalim na ganglije (fala Robi iz IIIa) kada neko poredi Saudijsku Arabiju sa Europom ili Amerikom . Da li je stvarno tim klokanima Saudijska Aranija tako referentna točka da sve sa njom porede, ili je samo pusto traženje izgovora ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije