Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

'Bez antifašista Hrvatska ne bi bila ni samostalna, niti demokratska'

zvijezda
Duško Marušić/PIXSELL
05.11.2013.
u 14:54

Iz SABA-e su reagirali na ono što vide kao ignoriranje obilježavanja značajnih događaja i osoba iz Narodnooslobodilačke borbe Hrvatske

Predsjedništvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske danas je poslalo otvoreno pismo glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu prosvjedujući protiv onoga što vide kao ignoriranje obilježavanja značajnih događaja i osoba iz Narodnooslobodilačke borbe Hrvatske.

"Sramotno je bilo prešućivanje obilježavanja 70. obljetnice formiranja prvog Hrvatskoga sabora, odnosno prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH-a), što je održano 26. listopada 2013. u Otočcu, kao i prešućivanje da je u Hrvatskoj 30. listopada sahranjen narodni heroj NOB-a Milutin Baltić, koji je svojevremeno bio čak i predsjednik Predsjedništva RH. Čije to interese promiče HRT?", pitaju se iz saveza, naglašavajući kako je riječ o događajima i osobama "bez kojih Hrvatska nikad ne bi bila ni samostalna, niti demokratska".

Komentara 28

Avatar navijač
navijač
15:56 05.11.2013.

Sramotno je i to što se prešućuju zločini tih istih antifašista, a takođe je sramota (njihova) što se nesmiju nazvati pravim imenom - komunisti.To je zato što se u slobodnom svijetu komunisti smatraju zločincima kao i fašisti a što i jesu.

DU
Deleted user
16:20 05.11.2013.

Oni se nikada nisu borili za Hrvatsku državu.Zapamtite,NIKADA..

GU
gustirna
16:33 05.11.2013.

ZAVNOH nema nikakav legitimitet.govoriti o odlukama zavnoha je isto kao govoriti o odlukama 'pobunjenih srba' u kninu, vlasti 'republike srpske krajine' u hravtskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije