Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT VRIJEDAN MILIJUNE

Beroš odobrio da IT projekt eBolnice dobije tvrtka koja radi i cvjetne aranžmane

Ministar Beroš obišao je KBC Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 21:35

Prema stranici Poslovne Hrvatske tvrtka Navada nema zaposlenih, a u godini prije apliciranja na natječaj, ostvarila je tek 1100 kuna prihoda.

Projekt eBolnice vrijednom malo više od 3 milijuna kuna dobila je i tvrtka koja se bavi, među ostalim i cvjećarstvom. Podsjećamo, Ministarstvo zdravstva, na čijem je čelu Vili Beroš, raspisalo je u srpnju prošle godine natječaj za “usluge izrade projektne dokumentacije i tehničke specifikacije (Grupa A) te usluge stručnog koordinatora” (Grupa B) u ovom projektu

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je za 24sata da je procijenjena vrijednost Grupe A iznosila je 3.36 milijuna kuna bez PDV-a, te da je natječaj stigla samo jedna ponuda. Na natječaj se javila zajednica ponuditelja koja se sastoji od dvije tvrtke: Dimeros i Navada. 

U sudskom registru pod poslovanje navodi se za tvrtku Navadu da se bave aranžiranjem cvijeća i izradom cvjetnih aranžmana od živog i umjetnog cvijeća i ostalih dekorativnih materijala, zatim uređivanjem interijera cvijećem i ukrasnim biljem, dizajniranjem i oblikovanjem vrtova. Pod poslovanjem navodi se i da se bave IT poslovima. 

Direktorica i vlasnica tvrtke Navada Mirela Žagar kazala je za 24sata kako je  od osnutka tvrtke dio predmeta i opsega poslovanja i IT djelatnost. Kazala je u svojem odgovoru i to da tvrtka Navada ima registrirano više djelatnosti te da im primarni posao nisu usluge aranžiranja i dekoriranja, a na pitanje o ranijim angažmanima, odgovara da je Navada radila na poslovima pružanja IT usluga i izrada dokumentacije, “te i na ovom konkretnom projektu ponudivši nama raspoložive suradnike traženih stručnosti, specifičnog iskustva i referenci". 

Direktor i vlasnik druge tvrtke iz zajednice ponuditelja Miljenko Jakopović iz Dimerosa potvrdio je da su surađivali zajedno s Navadom. 

- Tako je, ako ste mala firma kao Dimeros, uobičajeno je da uđete u zajednicu ponuditelja. Koliko sam shvatio, to je bila firma u mirovanju i tada nisu imali aktivnih referenci. Tražili smo konzultante koji imaju uvjete za natječaj i pronašli smo Navadu. Nismo prije bili u kontaktu -  kazao je. 

Dodao je kako je i njega iznenadilo to što Navada u svojem poslovanju navodi da se bave cvjećarstvo, no istaknuo je i to da su oni u trenutku natječaja bili informatička tvrtka bez dugova. Smatra da su napravili dobar projekt i nada se da će ga ministarstvo prihvatiti te dodaje da je Navada napravila otprilike pola posla u projektu.

VIDEO: Plenković o Berošu: Branit ću ga u Saboru, oporba će izgubiti i 12. inicijativu za opoziv

 

 

Komentara 9

HR
Hrabraja
22:07 19.04.2021.

Još nam je i dobro. A sve po zakonu, pa i Mamić je po zakonu prešao granicu

WA
walker
22:30 19.04.2021.

Jedva čekam izbore pa da opet svi glasamo za HDZ.

KH
kriza-hr
22:02 19.04.2021.

Znanje je novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije