Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Beroš: Krivulja je i dalje linearna, ovih blagdana važnije je nego ikada ostati doma

U Hrvatskoj je ukupno testirano 13.125 osoba, a od  njih su 1343 bile pozitivne. Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih je 10,11 posto, rekao je Beroš.
09. travnja 2020. u 12:03 1 komentara 343 prikaza
Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
Foto: Borna Filic/Igor Kralj/POOL/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je pozvao građane da za vrijeme predstojećih uskrsnih blagdana ostanu doma te im poručio da je ključ uspjeha u borbi s pandemijom koronavirusa u njihovim rukama.

Ilustracija VLADA Plenković objasnio zašto je kasnila sjednica: Razgovarao sam sa županom Bobanom

"Ključ uspjeha je u našim rukama. Ovih blagdana važnije je nego ikada ostati doma. Za zdraviju budućnost moramo djelovati sada i odlučno", rekao je ministar na sjednici Vlade predstavljajući aktivnosti poduzete na suzbijanju epidemije u posljednjih tjedan dana.

Posebno je istaknuo dodatne napore u ukazivanju na lažne vijesti o koronavirusu i posljedice koje one ostavljaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
1 / 24
Ribarnice i tržnice otvorene na nekoliko lokacija u Splitu

"Lažne tvrdnje vezane uz pandemiju koronavirusa mogu ugroziti ljudske živote i dodatno jačaju anksioznost i paniku. Stoga pozivam na dodatni oprez i oslanjanje isključivo na službene izvore podataka", rekao je Beroš.

Vezano uz prodor infekcije u splitski Dom za starije i nemoćne, Beroš je izvijestio da su evakuirani štićenici zbrinuti su u KBC-u na Križinama i dodatno dijagnostički obrađeni te da za sada nema znakova težih komplikacija.

No, s obzirom na njihovu dob, potreban je maksimalan oprez, istaknuo je.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Koronavirus u Hrvatskoj Konvoj autobusa s Hrvatima iz Austrije stigao u Hrvatsku

Podsjetio je i kako su s ciljem dodatne zaštite starije populacije kao posebno rizične skupine već 27. ožujka određene su upute za sprječavanje suzbijanje epidemije u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi.

Iznio je i podatak da je na globalnoj razini potvrđeno je 1.518.719 oboljelih, sa 88.502 smrtna ishoda, te da je izliječenih 330.589.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 13.125 osoba, a od  njih su 1343 bile pozitivne. Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih je 10,11 posto, rekao je Beroš.

Predstavio je grafički prikaz tijeka porasta broja zaraženih u RH od početka pojave bolesti koji pokazuje da je u Hrvatskoj i dalje linearna uzlaznost broja oboljelih i ne dolazi do značajnijeg porasta.

Ribarnice i tržnice otvorene na nekoliko lokacija u Splitu POPUŠTANJE MJERA Otvorene tržnice diljem zemlje: Hrvati jedva dočekali

Izvijestio je i da se u bolnici u Biogradu, koja je žarište zaraze u Zadarskoj županiji, ispituju okolnosti ulaska infekcije u bolnicu, ona je dezinficirana i pripremljena za prijem covid-pozitivnih bolesnika.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva ponovio je upute za distribuciju osobne zaštite i opreme svim pružateljima zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
ECDC objavio novu korona kartu: Hrvatska u crvenom, Slovenija najgora u Europi
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb
  • larala:

    Kaufland Branimirova, niti jedan djelatnik nema zaštitnu masku. I čemu onda ikakve mjere kad očito nije bitno što ih pojedini poslodavci ne primjenjuju. Čemu uopće ostajati doma kad se ne radi na suzbijanju širenja već isključivo na zatvaranju ljudi u njihove domove.