Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubljeni spis

Bernardić: Organizirani kriminal u Hrvatskoj ide do vrha HDZ-a, gdje je DORH?

Davor Bernardić
Foto: Filip Kos/PIXSELL
05.10.2018.
u 10:11

Upitan treba li glavni državni odvjetnik podnijeti ostavku zbog skandala, Bernardić uzvraća da je ta odgovornost na Jeleniću

Hrvatska je u rukama mafije koja svjesno prikriva papire, ocijenio je danas predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirajući jučerašnju izjavu glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića o izgubljenom spisu koji se bavio terećenjem Miljana Brkića za odavanje policijske tajne.

– Nakon tajanstvenog nestanka papira iz DORH-a mislim da je svima jasno da je Hrvatska u rukama mafije koja svjesno prikriva papire. Sasvim je jasno da pipci te hobotnice idu do vrha HDZ-a. Je li naš narod i naša zemlja spremna obračunati se s kriminalom i korupcijom? Pozivam građane da se usprotive kriminalu i korupciju koji izjedaju naše društvo. Dok se mali obrtnici kažnjavaju za najsitniji prekršaj i plaćaju velike kazne, naše krupne ribe u Hrvatskoj su na slobodi, a iz DORH-a nestaju papiri – komentirao je Bernardić novinarima u Saboru.

Danas je potpuno jasno zašto je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uklonio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji i danas, kao i njegova obitelj, hoda s tri tjelohranitelja, dodaje šef SDP-a. 

>> Pogledajte zajedničku izjavu Kreše Beljaka i Davora Bernardića povodom najnovijih afera u Hrvatskoj politici

– Plenković nije dao nijedan razlog zašto se mora ukloniti Cvitan koji je započeo brojne istrage i bio stalno pod prijetnjama. S druge strane, Hrvatska je sada, nažalost, talac mafije čiji pipci organiziranog kriminala idu do samih vrhova ove vlasti, odnosno, HDZ-a. To je stanje nedopustivo i neizdrživo – kritizira Bernardić kojega zanima mogu li policija i DORH, ovakvi kakvi jesu, sustav koji je razbijen i građane efikasno štititi od kriminala i korupcije.

Upitan treba li glavni državni odvjetnik podnijeti ostavku zbog skandala, Bernardić uzvraća da je ta odgovornost na Jeleniću. 

– No, ono što očekujemo jest izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru. Nemoguće je da u aferi Borg nisu ispitani ključni sudionici tajnih sastanaka u Vladi oko procesa u Agrokoru, pa i ministra Zdravka Marića za kojega je objavljeno da je sudjelovao na tajnim sastancima. Nemoguće je da se pokušava zataškati afera. Gdje je DORH, gdje je Jelenić i zašto institucije ne funkcioniraju? – zanima Davora Bernardića.

>> Pogledajte kronologiju afere lažnih SMS-ova

Komentara 20

Avatar Apsalar
Apsalar
11:02 05.10.2018.

Sve se to događalo 2011. kad je SDP bio na vlasti. Ne znam Bero što ti hoćeš? A da priupitaš Istojića?

KO
koraknaprijed
10:46 05.10.2018.

Novi dan nova prazna parola od glupog Bere, koliko moras biti jadan da ne mozes poboljšati svoj rajting protiv takvog kako ga ti opisujes HDZ ?

Avatar sindarela
sindarela
10:22 05.10.2018.

Daj molim te nemoj ti ništa izjavljivat sve što od tebe dolazi presmiješno je jer si sam po sebi smiješan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije