Naslovnica Vijesti Svijet

Netanyahu nije impresioniran izjavama čelnika

"Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost i djeluju u korist mira a ne ekstremizma", rekao je premijer Nahshon.
13. prosinca 2017. u 20:30 3 komentara 846 prikaza
Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao nije impresioniran izjavama čelnika muslimanskih zemalja na sastanku Organizacije za islamsku suradnju (OIC) u Istanbulu koji su u srijedu pozvali na priznanje istočnog Jeruzalema prijestolnicom palestinske države.

Prosvjed zbog odluke da se Jeruzalem prizna glavnim gradom Izraela 'kuća nebeskog mira' Zavjera u Jeruzalemu – za što brži drugi Isusov dolazak treba sagraditi treći hram

"Sve te izjave nas ne impresioniraju", rekao je Netanyahu u govoru nakon poziva muslimanskih zemalja upućenih međunarodnoj zajednici da proglasi istočni Jeruzalem glavnim gradom palestinske države, u odgovoru na američku odluku da sveti grad proglasi prijestolnicom Izraela.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon je provokatorskim ocijenio iz priopćenja OIC o Jeruzalemu.

"Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost i djeluju u korist mira a ne ekstremizma", dodao je premijer.

"Oni bi trebali priznati još nešto u vezi Jeruzalema, ne samo da je glavni grad Izraela, već i da mi u Jeruzalemu poštujemo slobodu svih religija i mi smo oni koji na Bliskom istoku to činimo kao nitko drugi", dodao je.

Pogledajte nemire zbog priznanja Jeruzaema kao glavnog grada:

Benjamin Netanyahu
1 / 13
Libanonske snage suzavcem na prosvjednike protiv Trumpove odluke o Jeruzalemu

"Na kraju će istina pobijediti i brojne druge zemlje će priznati Jeruzalem za glavni grad Izraela i tamo će prebaciti svoja veleposlanstva", predvidio je.

Benjamin Netanyahu Jeruzalem glavni grad Izrael molio, ali mu je EU rekao ‘ne’ donald trump Bliski istok Trump je priznanje Jeruzalema dogovorio s arapskim čelnicima Zbog Trumpove odluke prosvjedovalo se u Jordanu, Tunisu, Pakistanu, Egiptu i Izraelu Silvije Tomašević Samo jedna rečenica za novu spiralu nasilja u Svetoj zemlji
 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Od 1967 od kada imaju ilegalno nuklearno oruzje normalno da ih ne "impresioniraju" izjave nenaoruzanih Palestinaca. Od kada su kolonizirali Palestinu sve rjesavaju silom a zahvaljujuci Rothschildovom financiranju sile imaju u izobilju jer drugi placaju racune. Jedino ih "impresionira" Iran ... prikaži još! jer su im se oni jedini u stanju suprostaviti pa sve rade kako bi naveli velikog brata da im taj problem rijesi umjesto njih.

 • Tihi:

  Za mislite koja jaka stvar Netanyahu nije impresioniran izjavama čelnika muslimana. Ali je zato super impresioniran izjavama židovskih načelnika .... Čudo Božije...

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  zapadni jeruzalem je židovski, istočni palestinski. tako je un odredio 1948-e godine, i tako bude, što god neki bibi govorio i radio. trump je napravio ono što je proslavljeni bill clinton trebao, ali nije, već prije 20 godina. trump nije ... prikaži još! rekao u koji dio jeruzalema, a vjerujte da ambasada bude u zapadnom. izraelci i dalje rade i ponašaju se kao da ih povijest nije ništa naučila, niti nekoliko puta kao narod opomenula, upozorila, pa čak i kaznila. nije palestincima, arapima, tako hitno postići mir. na dulji rok oni će vratiti ne samo istočni jeruzalem, već i ostatak palestine, čistom demografijom.