Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Zbog omaške medicinske sestre majka i beba završili u Kliničkoj bolnici Osijek

Bebi od tri dana starosti greškom dana dvostruka doza cjepiva

05.01.2009.
u 21:41

Treći dan nakon što je u virovitičkoj bolnici majka rodila bebu, u ponedjeljak oko 8 sati beba je u redovitoj proceduri, primila uobičajeno cjepivo, ali se pritom dogodilo da je medicinska sestra bebi, umjesto 0,2 ml dala 0,4 ml cjepiva protiv TBC-a. Propust je odmah uočen, pa su na vrijeme poduzete sve mjere kako bi se zaštitilo zdravstveno stanje bebe.

Liječnici su konzultirali iskusnije kolege i vrhunske stručnjake u hrvatskim dječjim klinikama, pa je odlučeno da se majka i dijete hitno prevezu u Kliničku bolnicu Osijek na daljnje promatranje.

U virovitičkoj bolnici priznaju da je učinjena pogreška, novinarima je rečeno da je sličnih slučajeva bilo i u drugim hrvatskim bolnicama, ali da do sada nisu zabilježeni ozbiljniji zdravstveni problemi tako procijepljene djece.

- Stvarno je došlo do nenamjerne greške pa je beba dobila cjepivo u većoj količini. Ne očekujemo da će dijete imati veće komplikacije, ali smo ipak poduzeli mjere da dijete i majka budu na mjestu na kojem se može intervenirati na najbolji način. Roditelje smo o svemu odmah obavijestili, slijedi praćenje zdravstvenog stanja djeteta. Večeras sam razgovarala s kolegama u osječkoj bolnici i za sada je beba u potpunom redu, kaže ravnateljica dr. Ana Bajer Feketić, najavljujući da će nakon službene istrage o ovom slučaju obavijestiti nadležne institucije i javnost.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije