Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predala ga odvjetnica

Banožićev zahtjev stigao u MIP, stavio mandat u mirovanje

Zagreb: Sabor o prijedlogu zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.11.2023.
u 09:37

Robert Jankovics kazao je i da će sjednica na kojoj će razmatrati utemeljenost ovih zahtjeva biti u utorak 21. studenoga

Mario Banožić, a kako je to najavila i njegova odvjetnica, danas ujutro Mandatno-imunitetnom povjerenstvu poslao je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata te istovremeno i zahtjev za stavljanjem saborskog mandata u mirovanje iz osobnih razloga. 

Potvrdio je to za 24sata šef MIP-a Robert Jankovics. Kazao je i da će sjednica na kojoj će razmatrati utemeljenost ovih zahtjeva biti u utorak 21. studenoga. 

Podsjetimo, bivši ministar obrane Mario Banožić na liječenju je u KBC-u Osijek od prošle subote kada je izazvao prometnu nesreću u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj je preminuo 40-godišnji vozač kombija. Slučaj je u zemlji izazvao veliko zanimanje, ali i zbunjenost zbog različitih podataka o tome je li Banožić bio pod utjecajem alkohola, ali i zbog toga što niti nakon očevida nisu objavljeni detalji nesreće.

VEZANI ČLANCI: 

"Zamolila bih medije da uzmu u obzir činjenicu da Banožić ima troje maloljetne djece i suprugu koji nisu javne osobe. I ta djeca svaki dan trebaju ići u školu", istaknula je odvjetnica bivšeg ministra Ksenija Vržina za RTL. Prema njoj, ne bi smjelo doći do privođenja jer je Banožić u lošem fizičkom stanju. "Ne vidim kako bi mogao utjecati na tijek eventualne istrage i potencijalne svjedoke", dodala je.

GALERIJA Teška nesreća Marija Banožića

Zagreb: Sabor o prijedlogu zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti
1/17

"Mediji su ga osudili, a on nije ni osumnjičen. Sad on nema nikakva prava, sve mu je oduzeto, njegova prava kao okrivljenika narušena su i ovo je presedan", naglasila je, dodajući kako kao odvjetnica razmišlja o svim njegovim pravima. Tako je podnijela zahtjev Saboru za aktivaciju saborskog mandata Marija Banožića i istodobno stavljanje tog mandata u mirovanje te zahtjev Vladi za 6+6 opciju – punu plaću šest mjeseci te pola plaće sljedećih pola godine.

Video: Anušić: Nije me iznenadilo što sam bio premijerov izbor

Komentara 8

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
10:27 17.11.2023.

dakle sve moze osim dati izjavu za policiju

SK
SkvikiZg
09:58 17.11.2023.

Kako to, čovjek nije sposoban komunicirat i donašat odluke a njegova pravnica stavlja njegov mandat u mirovanje. Pa prvo bi trebao ozdravit i onda donašat odluke i dati punomoć pravnici.

PI
P*ic
09:45 17.11.2023.

Jako čudan čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije