Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bajs: Očekujem pobjedu na izborima za predsjednika HSS-a

Konsolidacija stranke i pripravni ulazak u parlamentarne izbore za četiri godine ciljevi su koje Damir Bajs ističe u svojoj kandidaturi
26. siječnja 2012. u 16:49 3 komentara 3 prikaza
Damir Bajs (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Aktualni potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke Damir Bajs i službeno je najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke te rekao da očekuje pobjedu. Njegov je cilj, kaže, konsolidacija HSS-a nakon teškog poraza na posljednjim parlamentarnim izborima, a konsolidacija mora biti gotova najkasnije do lokalnih izbora. Iz učinjenih pogrešaka se mora učiti i prilagoditi se biračima jer oni nisu krivi za poraz HSS-a, smatra Bajs.

– Moj drugi cilj je da HSS pripravno uđe u parlamentarne izbore za četiri godine i bude jedna od onih stranaka koja će se također računati kod formiranja državne vlasti. Mi smo napustili Ministarstvo poljoprivrede i tražili smo Ministarstvo regionalnog razvoja. To je odluka s kojom se nisam slagao ni tada, ali ni sada. To je bila jedna od krucijalnih pogrešaka HSS-a, koja se ne smije ponoviti, zbog čega ću nakon pobjede prvo vratiti poljoprivredu u program HSS-a – kazao je Bajs. Osvrnuo se i na svog stranačkog kolegu i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga koji mu je protukandidat na ovim izborima.

– Hrg je bio član predsjedništva na temelju potpisa koje je potpisao predsjednik Josip Friščić. On kaže da ima potporu desetak županijskih organizacija, a ja ću to osporiti, nema ih – zaključio je Bajs. Glavna izborna skupština HSS-a održava se u subotu u restoranu Globus kada će se otkriti tko je novi predsjednik te stranke.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • yocko:

    Bajs nemoj Hrgu vjerovati da on ima tolike podrške njega ti nitko u županiji nemože smislit a kamoli da ga podržava u nečemu, nedaj mu da se uopšte približi tu gdje si ti stranci jer si onda naj***taj je u ... prikaži još! stanju smisliti sve samo da te izgura van da bu on gazda jer njemu miriši sabor, a i put otvara kumu Korenu.

  • mamut:

    Bajs treba izabrati za predsjednika HSSa, jer to će onda biti prvi političar koji će držati govore i - biti titlovan! Jer inače ga nitko ništa neće razumjeti! Baš kao ni njegovu politiku!

  • crna vrana:

    Mi selaki, kaj se bavimo selskim turizmom, smo za Bajsa !!!