Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 30 neradnih

Austrijanci i Portugalci ne rade 35, Nijemci i Hrvati 34 dana u godini

odmor
Thinkstock
10.06.2013.
u 19:25

Hrvatski radnik sa 20 dana godišnjeg odmora i 14 neradnih dana odmara se poput Nijemca ili Španjolca

Najviše neradnih dana u godini imaju Austrija, Portugal, Njemačka, Španjolska, Francuska, Belgija, Italija i Novi Zeland, stoji u istraživanju koje je proveo Wall Street 24/7 zbrajajući minimalni broj zakonom propisanih dana godišnjeg odmora i nacionalne blagdane. 

I dok za Austriju, u kojoj je nezaposlenost 4,4 posto, ili Njemačku, gdje je taj udio 5,5 posto, to ne začuđuje, zanimljivo je da se, unatoč gospodarskoj krizi, radnici u Portugalu i Španjolskoj i dalje odmaraju više od većine svojih kolega u puno bolje stojećim ekonomijama. U Portugalu je naime nezaposlenost dosegnula 16 posto, dok je u Španjolskoj čak 25,1 posto onih koji ne rade. Austrija i Portugal tako imaju 35, a Njemačka i Španjolska po 34 neradna dana godišnje.

U društvu Njemačke i Španjolske sa 34 neradna dana je i Hrvatska. U istraživanju se povlači i paralela između Europe i SAD-a, pri čemu se navodi da su Sjedinjene Američke Države jedina zemlja u svijetu u kojoj ne postoji zakonska obveza plaćanja slobodnih dana i godišnjih odmora radnicima.

>>'Nismo neradnici. Dok ispijamo kave, sklapamo poslove'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije