Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUBVENCIONIRANI KREDITI

APN objavio broj zaprimljenih zahtjeva, Predrag Štromar ukinuo dvije važne odluke

Predrag Štromar
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.09.2017.
u 15:18

Ne postoji više bojazan da bi klijenti samo jedne banke mogli iskoristiti sva predviđena sredstva za subvencije

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama do 12 sati je zaprimila 1382 zahtjeva iz svih deset kreditnih institucija – banaka s kojima su sklopljeni ugovori o davanju subvencioniranih kredita.

Zbog povoljne dinamike zaprimanja zahtjeva u APN-u, te pretpostavke da će osigurana sredstva u državnom proračunu namijenjena za subvencioniranje biti dostatna za sve dosadašnje prijave kao i za sve zainteresirane u ovom trenutku, te da ne postoji više bojazan da bi klijenti samo jedne banke mogli iskoristiti sva predviđena sredstva za subvencije, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar ukinuo je Odluku o raspodjeli sredstava osiguranih za subvencioniranje kredita. Tom odlukom je bilo predviđeno između ostalog raspoređivanje sredstava po kreditnim institucijama i to na način da se ograničava isplata ukupno najviše do 20% osiguranih financijskih sredstva predviđenih za subvencioniranje po pojedinoj kreditnoj instituciji odnosno banci. Također, u želji da se sva dostupna sredstva iskoriste za zadovoljavanje trenutnih potreba mladih obitelji bez obzira na vrstu nekretnine ukida se i raspodjela sredstava kojom su se ukupna sredstva namijenjena subvencioniranju dijele u omjeru 75% namijenjenih kupnji stana i 25% namijenjenih za kupnju ili izgradnju kuće, javljaju iz APN-a.

Komentara 12

DU
Deleted user
15:34 11.09.2017.

osigurajte mladima posao, a ne kredite do kraja zivota

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
15:26 11.09.2017.

Vojvoda Štromar je to "sasekao u korenu"

DU
Deleted user
16:39 11.09.2017.

ma bravo..drzava i ovaj..igraju se privatnika..i u sve se misaju..bit ce glasova..tipicno..za nedozrjele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije