Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Ante Ćorić: Ma koja Barcelona, sada mi je samo Dinamo u glavi

Ante Ćorić
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
28.06.2014.
u 19:40

– Krećem od nule, kao i svi, pa ćemo vidjeti. Konkurencija je jaka, vidio sam nove igrače i mogu reći da su svi jako dobri – kaže Ćorić za tjednik Max! uoči Dinamovih priprema.

Sedamnaest mu je godina tek. Ante Ćorić je dijete koje još mlađe izgleda kad sjednete s njima za stol. No, to dijete igra odlično i nije Dinamo slučajno izbrojio 900.000 eura odštete za tada 16-godišnjaka kad ga je prije godinu dana doveo iz Red Bull Salzburga, donosi tjednik Max!.

Prepoznali su Mamići kakav je biser iz Hrvatske otišao u Salzburg. I nisu bili jedini, europski velikani kao što su Chelsea, Roma, Arsenal, Barcelona, Bayern željeli su ga uzeti. No, ‘mali div’, kako su ga zvali u Salzburgu, ipak je izabrao Dinamo i nakon četiri godine provedene u Austriji vratio se u svoj Zagreb.

Čim je stigao u Dinamo s kadetima je osvojio izuzetno jaki turnir u Njemačkoj gdje je bio najbolji igrač i nije morao dugo čekati da se nađe i u prvoj momčadi plavih. Već je prošle sezone debitirao, pa dobio i priliku u prvih 11. I sad je otišao u Sloveniju na pripreme prve momčadi.

– Treninzi su puno jači nego u kadetima, stalno smo zajedno. I u Zagrebu prije odlaska u Sloveniju bili smo stalno zajedno, između dva treninga ostajali smo na stadionu, u klupskom hotelu. Ali, ne bunim se, dobro je biti zajedno, odmarati i misliti samo na nogomet – pričao je Ćorić.

Kokurencija je jaka

Danas svi igrači, od najranije dobi gledaju kako otići u inozemstvo, i Ante je otišao s 12 godina, ali onda se i vratio.

– I nisam pogriješio, sad mi je još draže što sam se vratio.

Kako je iz kadeta uskočiti u prvu momčad?

– Ma normalno, nije nekakav problem. Dobro, malo je na početku bilo treme, ali imao sam manju tremu nego sam očekivao. A fizički je svakako teže, ipak je to prva momčad, još me dečki znaju ‘odnijeti’ na treningu jer nitko se ne štedi.

Kad je o tremi riječ, vidjeli smo Ćorićeve nastupe u prvoj momčadi i s tribine se nikakav trema nije mogla vidjeti. Pogotovu u Puli, kad je Mamić izveo tri napadača: Fiolić, Brodić. Ćorić. I napali su Istru visoko, izgledali su kao da svaki ima barem 50 utakmica u nogama s prvom momčadi.

Nije mu se bilo teško vratiti u svoju generaciju, na nedavno završenom Memorijalu Mladena Ramljaka blistao je s desetkom na leđima, oduševio gledatelje koji su ga pozdravljali ovacijama.

– Morao sam to super odigirati zbog velikog broja ljudi na tribini. Odličan turnir, s jakim momčadima, ali nama to nije ništa novo, s puno takvih smo se sretali po Europi. Igrao sam i sa Salzburgom na mnogo turnira i mogu vam reći da je nogometna škola Dinama u samom europskom vrhu, među tri najbolje.

Nada li se Ante da će biti minutaže u sezoni koja brzo počinje, već 11. srpnja u Superkupu na Kantridi?

– Krećem od nule, kao i svi, pa ćemo vidjeti. Konkurencija je jaka, vidio sam nove igrače i mogu reći da su svi jako dobri, svi znaju igrati, iskusniji su, ali ja ću svoje raditi pa kako bude.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Plavi 9 nije uspio u Dinamu, Andrej Kramarić bio je predodređen za taj broj, hoće li Ćorić biti novi plavi 10?

– A ne znam, možda – kazao je Ćorić, pa uskočio glasnogovorik Dinama:

– Bit će, sigurno. Slobodno napišite da sam to rekao da se za pet godina mogu pohvaliti da sam to rekao, tada će Ante igrati u Barceloni.

Vidjet ćemo, zašto ne Real? Što bi Ante izabrao?

– Dinamo, meni je samo Dinamo u glavi, gledam da sezonu odigram što bolje, koliko god budem igrao. Ništa me drugo u ovom trenutku ne zanima.

Tko vam je uzor?

– Najviše mi se sviđa igra Ronaldinha (nisu ga slučajno zvali mali Ronaldinho u NK Zagrebu, nap.a.), ali nemam sad nekakvog uzora. A najbolji na svijetu je, naravno, Messi. Od naših? Pa normalno, Luka Modrić.

Najviše voli igrati na polušpici

Kako mu se Luka svidio na Svjetskom prvenstvu?

– Protiv Brazila je bio jako dobar, i cijela momčad, baš me Hrvatska ugodno iznenadila. Ali, malo sudac, malo nesreća i izgubili smo, ali i to je dio nogometa. I protiv Kameruna je Luka igrao dobro, a protiv Meksika ipak slabije, od njega se uvijek najviše očekuje. Nije bio jako loš, ali svi znamo da može puno bolje.

Tko je favorit za naslov svjetskog prvaka?

– Pa bila je Hrvatska, a sad Nizozemska. Robben ide jako dobro, vidjet ćemo kako će protiv Meksika koji je neugodan. Ali, proći će Nizozemska, sto posto.

Koja vam je idealna pozicija?

Polušpica, iza napadača, onako lijevo, u 4-2-3-1, od ova tri najbolje mi je kad sam na toj lijevoj strani.

Kako ide škola?

– Dobro, sad ću treći razred srednje ekonomske, dopisne. Naučim i dođem polagati ispite. Uskladim sve s trenizima.

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Volim igrati bilijar, ali bolje mi ide stolni tenis. Nisam još igrao ‘pingić’ s dečkima iz prve momčadi, a u bilijaru su najbolji Joe Šimunić i trener Igor Cvitanović – pričao je Ante Ćorić koji je nedavno rekao da mu je cilj vratiti publiku na stadion. Bude li postao plavi 10 i igrao kao u kadetima, mogao bi i uspjeti u tome.

Komentara 5

TT
trpimir.trpimir
23:00 28.06.2014.

Pravi nogometni dragulj, on mora uspjeti.

Avatar Topgen
Topgen
20:49 29.06.2014.

Rodila majka Hercegovka

FC
fajter.coric
22:20 29.06.2014.

Mali nisi ćaći do kolina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije