Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USS 'Harry S. Truman'

Američki nuklearni nosač doplovio do Splita, pogledajte kako izgleda

Američki nosač aviona Harry S. Truman uplovio pred Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.02.2022.
u 10:28

Veleposlanstvo SAD-a je Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dostavilo notu kojom je zatražilo odobrenje za uplovljavanje

Američki ratni nuklearni brod USS "Harry S. Truman" uplovio je danas u splitsku luku. Vlada mu je odobrila uplovljavanje u unutarnje morske vode Hrvatske i boravak u luci od 11. do 15. veljače.

– Radi se o rutinskom posjetu radi logističke dopune i odmora posade broda – rekao je ministar obrane Mario Banožić u četvrtak na sjednici Vade i potvrdio da će posjetiti brod 14. veljače.

Američki nosač aviona Harry S. Truman uplovio pred Split
1/10

Suradnja s američkom mornaricom je intenzivna, dodao je Banožić i podsjetio na održavanje njihovih brodova u brodogradilištu "Viktor Lenac".

Veleposlanstvo SAD-a Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dostavilo je notu kojom je zatražilo odobrenje za uplovljavanje za USS "Harry S. Truman", a Vlada je odobrenje dala sukladno odredbama pomorskog zakonika.

Komentara 142

TA
tabula
11:10 11.02.2022.

Udruzi za zaštitu okoliša smetala su LED svjetla na pelješkom mostu, jer su štetna za morski okoliš....

Avatar Payback
Payback
13:00 11.02.2022.

Eh da nam je došao 1991....sve bi se rjesio za 3 dana

ME
MediciKM
13:32 11.02.2022.

A đe su sada Zeleni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije