Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THOMAS H. LEE

Američki investitor milijarder (78) ustrijelio se u uredu na Manhattanu

Foto: Youtube/Screenshot
24.02.2023.
u 10:54

Lee je bio poznati filantrop, osobito za umjetnost i obrazovanje. Iza sebe je ostavio suprugu Ann Tennenbaum, s kojom je bio u braku 27 godina, te djecu Jesse, Zacha, Nathana, Robbieja i Rosalie, kao i dvoje unučadi

Milijarder, financijer i investitor Thomas H. Lee pronađen je mrtav od rane koju je sam sebi nanio u svom uredu na Manhattanu u četvrtak ujutro, rekli su policijski izvori. Preminuo je nakon što je sam sebe ustrijelio.

Policijski službenici odazvali su se na poziv na Petoj aveniji 767 - zgradi na čijem šestom katu se nalazi Thomas H. Lee Capital, LLC - oko 11:10 ujutro, rekli su izvori. Hitna pomoć proglasila je 78-godišnjeg poduzetnika mrtvim na mjestu događaja. Ured glavnog medicinskog vještaka utvrdit će službeni uzrok smrti, piše New York Post.

“Obitelj je jako ožalošćena Tomovom smrću. Dok ga je svijet poznavao kao jednog od pionira u privatnom kapitalu i uspješnog poslovnog čovjeka, mi smo ga poznavali kao predanog supruga, oca, djeda, brata, prijatelja i filantropa koji je uvijek stavljao tuđe potrebe ispred svojih,”  rekao je glasnogovornik i prijatelj obitelj Lee, Michael Sitrick. “Srca su nam slomljena. Molimo da se poštuje naša privatnost i da nam se dopusti tugovati.”

Radniku na recepciji u Leejevoj poslovnoj zgradi rečeno je da se "hitni slučaj" dogodio na šestom katu, ali nije znao za Leejevu smrt. "Ne žele da itko sada ide u taj prostor, čak ni osoblje zgrade", rekao je.

Lee je bio poznati filantrop, osobito za umjetnost i obrazovanje. Bio je povjerenik za nekoliko umjetničkih organizacija Big Apple, uključujući Lincoln Center for Performing Arts, Museum of Modern Art i Whitney Museum of American Art.

“Imao sam sreće zaraditi nešto novca. Više sam nego sretan što mogu nešto od toga vratiti”, rekao je Lee 1996. nakon što je Sveučilištu Harvard, na kojem je i sam studirao, donirao 22 milijuna dolara, što je bio jedan od najvećih darova školi od živućeg bivšeg studenta. Za svoj životni vijek filantropije dobio je nagradu UJA-Federacije 2014. godine. Lee je iza sebe ostavio suprugu Ann Tennenbaum, s kojom je bio u braku 27 godina, te djecu Jesse, Zacha, Nathana, Robbieja i Rosalie, kao i dvoje unučadi.

VIDEO Europska komisija zabranila svojim zaposlenicima društvenu mrežu, otkrili i razlog

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije