Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ako su mogli velikani, možeš i ti

Ako su mogli velikani možeš i ti – Meditacije Lukine Motivacije
21.01.2022.
u 14:25

Knjižicu pronađite u prodaji u Zagrebu na kioscima od subote 22. siječnja.

Knjižica Ako su mogli velikani možeš i ti – Meditacije Lukine Motivacije, djelo je autora dr. sc. Luke Balvana. U njoj želi približiti likove i djela nekih od najvećih hrvatskih velikana široj javnosti, posebice mladima.

Hrvatska danas baštini materijalna i duhovna dobra koja su u prošlosti stvarali pripadnici hrvatskoga naroda i svi koji su živjeli na hrvatskom prostoru. Tako uostalom čine i drugi europski narodi.

Mnogo je hrvatskih velikana bilo stranoga podrijetla, bilo da su se u Hrvatsku doselili, bilo da su u njoj rođeni, bilo da su se na koji drugi način osjećali Hrvatima bez obzira na vjeru ili nacionalnost. Tako je i danas.

Hrvatska prema njima osjeća snažnu emotivnu povezanost dajući njihova imena svojim ulicama i trgovima, podižući im spomenike, nazivajući po njima institucije ili postavljajući izložbe.

Identitet svakoga čovjeka slojevit je i višestruk pa i onih velikana rođenih u Hrvatskoj, koje svojima iz nekoga opravdanoga razloga smatraju i drugi narodi. Te su osobe most koji Hrvatsku spaja s drugima te ih treba promatrati s toga, pozitivnoga gledišta.

Inspirirajte se pričama koje će biti poticaj da shvatimo kako nema nedostižnih ciljeva!

Knjižicu pronađite u prodaji u Zagrebu na kioscima od subote 22. siječnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije