Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrutno ubojstvo

25 godina zatvora za 36 uboda nožem u lice, prsa, leđa i trbuh

ubojstvo u novskoj
Franjo Lepan/PIXSELL
14.04.2010.
u 14:48

Marko Špendić ubio je suprugu kad mu je najavila da će ga ostaviti. Ubojstvo se dogodilo kada je pušten kući na vikend s liječenja na psihijatriji.

SISAK - Marko Špendić, koji je 17. listopada prošle godine ubio suprugu Borku (43) sa 36 uboda nožem, a potom se pokušao objesiti i u posljednjem je trenutku spašen, osuđen je na 25 godina i dva mjeseca zatvora.

Ubojstvo se dogodilo kada je iz Neuropsihijatrijske bolnice Popovača, gdje se liječio, za vikend pušten kući u Staru Subocku kod Novske. U poslijepodnevnim satima supruzi su se posvađali, što je za suprugu bilo kobno.

Vijeće Županijskog suda u Sisku, kojim je predsjedala sutkinja Snježana Mrkoci, prihvatilo je kvalifikaciju kako je riječ o teškom ubojstvu na osobito okrutan način zbog bezobzirne osvete.

Povod je bila suprugina najava da će ga ostaviti, a Špendić, iako smanjeno uračunljiv, ipak je bio uračunljiv i mogao je znati što radi.

Za teško ubojstvo dobio je zatvorsku kaznu od 25 godina, a za držanje bombe u dvorišnoj prostoriji još tri mjeseca, što je objedinjeno na 25 godina i dva mjeseca.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznoga psihijatrijskog liječenja.

Ključne riječi

Komentara 5

MO
mozel
19:04 14.04.2010.

trebalo mu je suditi za svaki ubod noza po 1 godina

MM
Mladen Miletić
19:56 14.04.2010.

Sud na Balkanu ne da loše sudi nego neznaju ni zbrajati !

OB
-obrisani-
22:30 14.04.2010.

Tko je sprijecio samoubojstvo i zasto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije