Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operativni sustav

Danas prestaje podrška za Windows 7, evo što Microsoft preporučuje

Windows 7
Foto: A3833 Bodo Marks/DPA/PIXSELL
1/2
14.01.2020.
u 10:15

Ako nastavite upotrebljavati Windows 7 nakon završetka podrške, vaš će PC i dalje raditi, ali će biti izloženiji sigurnosnim rizicima i virusima, kažu u Microsoftu

Danas prestaje podrška za Windows 7, operativni sustav izdan prije nešto više od deset godina, a u Microsoftu korisnicima savjetuju da prijeđu na "desetku".

– Kada je sustav Windows 7 izdan, 22. listopada 2009., Microsoft se za njega obvezao pružati 10 godina podrške za proizvod. Ovo razdoblje od 10 godina je isteklo, Microsoft je prestao pružati podršku za Windows 7 da bi mogao usredotočiti svoja sredstva na podržavanje novijih tehnologija i kvalitetnih novih iskustava. Datum završetka podrške za Windows 7 je 14. siječnja 2020. Tehnička podrška i ažuriranja softvera s usluge Windows Update koja doprinose zaštiti vašeg PC-ja više nisu dostupna za taj proizvod. Microsoft vam svakako preporučuje da prijeđete na Windows 10 da ne biste došli u situaciju da vam je potreban servis ili podrška, a da nisu dostupni – objavljeno je na stranicama Microsofta.

Objašnjava se kako nakon današnjeg dana računala s Windowsom 7 više neće primati sigurnosna ažuriranja, a za pružanje tehničke podrške više nije dostupna korisnička služba tvrtke Microsoft. Povezane usluge za Windows 7 također će se ukinuti tijekom vremena. 

– Ako nastavite upotrebljavati Windows 7 nakon završetka podrške, vaš će PC i dalje raditi, ali će biti izloženiji sigurnosnim rizicima i virusima. Računalo će se i dalje pokretati i funkcionirati, ali od tvrtke Microsoft više nećete primati softverska ažuriranja, uključujući sigurnosna ažuriranja – navodi Microsoft.

Microsoft Security Essentials (MSE) nastavit će primati ažuriranja definicija nakon 14. siječnja 2020., ali više se ne ažurira platforma MSE.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Windows 7
1/29
Ključne riječi

Komentara 18

SJ
Sve je uzalud
12:00 14.01.2020.

..........znači recmo fiat kaže da prestaje prodavati dijelove ili da prestaje sa podrškom automobilu starom 10 godina...........to samo može Microsoft..........................ja sam platio win 7 ...ne treba meni podrška jer je doveden do upotrebljivosti... ispravljanjem bugova....................bolji je od win10 koji ne sliči na ništa po bilo kojem kriteriju i više sliči na reklamni listić proizvođača toiletnog papira..........................naime radi se o softwerskom robstvu........onda lifraju internetom viruse koji onemogačuju rad svega do win 10.................

WA
wannabenovinari
11:13 14.01.2020.

Treba samo imati neki firewall, antivirus i eventualno antimalware da nema brige ni straha.

Avatar Hulk001
Hulk001
10:37 14.01.2020.

XP je zakon!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije