Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajina u strahu

'Putin se sprema za novu vojnu akciju velikih razmjera'

vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.03.2015.
u 19:27

Bugarski predsjednik Rosen Plevneliev objavio je kako se i Bugarska pridružila zemljama koje neće sudjelovati na obilježavanju Dana pobjede u Moskvi

Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema se za novu veliku vojnu operaciju, a Ukrajina mora učiniti sve što može kako bi ju dočekala spremnu, objavio je to Oleksandr Turčinov, tajnik Nacionalnog ukrajinskog vijeća za sigurnost, javlja agencija Unian.

 - Borbe u Ukrajini su se smanjile, ali i dalje traju. Svjesni smo kako se neprijatelj nije zaustavio te se priprema za novu agresiju. Prvi put nakon potpisivanja sporazuma u Minsku, druga strana je u protekla 24 sata počela pomicati svoje sustave za lansiranje raketa. Znamo da nemamo puno vremena i da se Putin sprema za novu operaciju te stoga moramo stvoriti snažnu liniju obrane, kazao je Turčinov.

Istovremeno, bugarski predsjednik Rosen Plevneliev objavio je kako se i Bugarska pridružila zemljama koje neće sudjelovati na obilježavanju Dana pobjede u Moskvi, 9. svibnja. Poziv su odbili i američki predsjednik Barack Obama, britanski premijer David Cameron te njemačka kancelarka Angela Merkel.

Jedine članice EU koje su potvrdile dolazak su Slovačka i Češka.

>> Putin otpjevao himnu pa poručio Ukrajincima: 'Uzeo sam vam zemlju. Nemojte se ljutiti'

Komentara 222

DU
Deleted user
20:46 21.03.2015.

Opet iskrivljavanje činjenica i filtriranje informacija. Samo tako nastavite raditi, potpirujte mržnju pa ćete i vi pridonjeti još većoj nesreći od ove u Ukrajini.

BK
B Kosa
21:09 21.03.2015.

apsolutno ja vas nemogu razumiti koji podrzavate rusku agresiju. Nasi ljudi su mi pricali koji su bili u becu pod ruskom okupacijom do 1956. Bili su gladni i smrzavali se. Dok su oni sa amerima imali dovoljno hrane ogrijeva nisu nicim oskudjevali. Kada su bacuske posle iz beca zvona su zvonila narod je molio na ulicama Hvala ti boze kada vragovi odlaze

FU
fullmax
20:05 21.03.2015.

Turcinov, koga VL obozava, je fasista. Zakljucak je jasan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije