Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao lijek

Slovenija legalizirala uporabu kanabisa u medicinske svrhe

'bih...mostar...03.06.2009...stabljika marihuana, kanabis         Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list'
Foto: 'Zoran Grizelj/Vecernji list'
20.06.2014.
u 11:51

Alenka Bratušek kazala je da će se time olakšati liječenje, ali i smanjiti potražnja na crnom tržištu kao i nepravilno samoliječenje koje može ugroziti ljudsko zdravlje

Slovenska vlada donijela je jučer novu klasifikaciju ilegalnih droga kojom omogućuje uporabu kanabisa u medicinske svrhe. Premijerka Alenka Bratušek kazala je da će se time olakšati liječenje, ali i smanjiti potražnja na crnom tržištu, kao i nepravilno samoliječenje koje može ugroziti ljudsko zdravlje, navodi 24ur.

Medicinska struka poduprla je korištenje aktivnih sastojaka kanabisa za liječenje simptoma određenih bolesti pa je Vlada promijenila propise kako bi dopustila liječenje. Lijekovi bazirani na kanabinoidima moći će se propisivati pacijentima isključivo za liječenje bolesti za koje je dokazano da su ti lijekovi djelotvorni.

Informacije o korištenju kanabisa u medicinske svrhe dostupne su u letku na stranicama slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

>>Urugvaj omogućio građanima uzgoj i kupnju marihuane

Komentara 14

MI
mirtebi
12:01 20.06.2014.

Cestitke pametnima

DA
damocles
22:48 20.06.2014.

ulje od kanabisa ubija kancerogene stanice raka. rak pluca, melanom, gliome i sve druge oblike. ali farmaceutska mafija gubi milijarde na tom, zato je konoplja i prozvana opojnom drogom. od keje vid cuda jos nitko nije umro

Avatar Pacov
Pacov
21:29 20.06.2014.

Svi vi cestitate ne znate ni cemu cestitate,a znate da su novine pune lazi i hrpa gluposti, Nije slovenija nista legalizirila legalizirala je neke kanabinoide,i to ce vjerovatno biti sinteticko.znaci 0 bodova nema legalizacije marice kakvu dans ljuudi poznaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije