Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naknada štete

SAD od Irana traži šest milijardi dolara za napad na WTC

WTC
Reuters
04.10.2012.
u 09:52

Iako Iran odbija bilo kakvu povezanost s napadima 9. rujna, ipak se nalazi na listi navodnih krivaca zajedno s libanonskom grupom Hezbollah, afganistanskim talibanima i Al-Qa'idom

Američki sud odlučio je od Irana tražiti šest milijardi dolara odštete za žrtve napada na New York 11. rujna 2011. godine, piše AFP. Iako Iran odbija bilo kakvu povezanost s napadima 9. rujna, ipak se nalazi na listi navodnih krivaca zajedno s libanonskom grupom Hezbollah, afganistanskim talibanima i Al-Qa'idom.

No, mala je vjerojatnost da Iran uistinu i isplati nešto više od šest milijardi dolara koje bi SAD namijenio ekonomskom oporavku te privatnim štetama. Iran je već duže vrijeme u sukobu sa Sjedinjenim Državama zbog situacije oko nuklearne industrije i namjere da naprave atomsko oružje. Na listi krivaca nalazi se i Osama bin Laden koji je lani ubijen u Pakistanu.  

U odluci suda kao jedan od razloga navodi se da su neki od napadača koji su oteli zrakoplove prije dolaska u Ameriku boravili u Iranu.

>> Obama: SAD će učiniti sve da se Iran ne domogne atomskog oružja

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
11:05 04.10.2012.

U odluci suda kao jedan od razloga navodi se da su neki od napadača koji su oteli zrakoplove prije dolaska u Ameriku boravili u Iranu. .. da li su utvrdili iz pasoša što je pronađen pored ruševina što je ispao iz aviona

OB
-obrisani-
11:12 04.10.2012.

dobro je da ne traže od nas Balkanaca

OB
-obrisani-
13:01 04.10.2012.

ako to kaze amerika , onda ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije