Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAŠKI SUD

Ratko Mladić suca Oriea oslovljavao s "druže"

ratkomladic
Screenshot Haški sud
20.01.2012.
u 10:01

Optuženi Mladić je ponovno prosvjedovao jer mu se u transportu od pritvorske jedinice do tribunala na ruke stavljaju lisičine

Obraćajući se sucu Alphonsu Orieu s "druže Ori", Ratko Mladić je na statusnoj konferenciji rekao da "očekuje fer suđenje", ali da misli da će ono biti "po staroj narodnoj, kadija te tuži, kadija ti sudi" te se požalio da ne vidi slova na monitoru ispred sebe, tekst je na jeziku koji on ne razumije te mu treba vremena da bi shvatio što govori prevoditelj, javlja agencija Srna.

Optuženi Mladić je ponovno prosvjedovao jer mu se u transportu od pritvorske jedinice do tribunala na ruke stavljaju lisičine. Ponovio je da je "teško bolestan i da mu je desna strana tijela oduzeta, kao posljedica moždanog udara od 2008. za koji je rekao da je "Božja volja ili posljedica vijetnamskog sindroma". Sudac Orie nije dopustio Mladiću da ga oslovljava s druže, kao ni da govori o pitanjima koja su vezana uz dokazni postupak. Mladić je, javlja Srna, namjeravao govoriti o svojim bilježnicama, za koje je rekao da nisu dnevnik, i o 1918. godini te Gavrilu Principu "koji je dao svoj život za svoj narod, kao i ja, koji je u blokadi", ali ga je sudac spriječio u tom naumu. Napomenuo je da, ako datum ima veze sa sukobom u bivšoj Jugoslaviji, to je pitanje dokaza, o čemu treba govoriti tijekom suđenja.

Orie je upozorio Mladića da će naložiti da ga se odstrani iz sudnice ako ga i ubuduće bude prekidao te sljedeću statusnu konferenciju zakazao za 23. veljače. Na početku statusne konferencije, Mladićev je odvjetnik zatražio odgađanje početka suđenja koje je bilo zakazano za 27. ožujka jer, kako je objasnio Mladićev branitelj Branko Lukić, neće biti spremna prije kraja listopada. Bivši oficir JNA i zapovjednik Vojske Republike Srpske optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje "plavih kaciga" UN-a za taoce, 1992-1995.

Ključne riječi

Komentara 10

MA
majstork35
11:07 20.01.2012.

šta ima loše u tome da se nekog oslovljava sa druže? uostalom,puno je ljudskije od \"gospodine\"... ali naravno...demonima u gmazovskim krvnim linijama smeta sve što je ljudsko,a oduševljava ih sve što je hijerahijski ustrojeno i puno strahopoštovanja... pa stoga imamo ovo \"gospodine\" totalno neljudski i antičovječno...

OB
-obrisani-
10:30 20.01.2012.

20.01.2012. u 10:27h drznedaj je napisao/la: Jelda da \"uopste\" nije. E cedo moj cedo Mein Gott, meni je sve balkanski jezik i nemrem zapamtiti te razlike u jeziku između vas vječnih neprijatelja po klanju, silovanju i haškom sudovanju..

DR
drznedaj
10:27 20.01.2012.

Jelda da \"uopste\" nije. E cedo moj cedo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije