Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM O KLIMI

Obama: Ovo je najbolja šansa za spas planete

Merkel i Obama
Foto: DPA/PIXSELL
13.12.2015.
u 08:14

"Današnjim usvajanjem sporazuma o klimi globalna zajednica se po prvi put obvezala na borbu protiv globalnih klimatskih promjena", kazala je Merkel u Berlinu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Barack Obama pozdravili su jučer sporazum o klimi postignut u  Parizu.

"Današnjim usvajanjem sporazuma o klimi globalna zajednica se po prvi put obvezala na borbu protiv globalnih klimatskih promjena", kazala je Merkel u Berlinu. Zahvalila je francuskom predsjedniku na pažljivoj pripremi, spretnom vođenju pregovora i na gostoprimstvu. Pariz će zauvijek biti povezan s ovom povijesnom prekretnicom u globalnoj klimatskoj politici, rekla je Merkel.

Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je prvi svjetski sporazum o klimi postignut u Parizu, nazvavši ga najboljom šansom za spas planete od posljedica globalnih klimatskih promjena. "Danas američki narod može biti ponosan jer je ovaj povijesni sporazum počast američkom predvodništvu. Tijekom proteklih sedam godina transformirali smo Sjedinjene Države u globalnog lidera borbe protiv klimatskih promjena", rekao je Obama.

Kazao je da sporazum pokazuje što je moguće kada je svijet ujedinjen. "Ovaj sporazum predstavlja najbolju šansu za spas jedinog planeta koji imamo", dodao je. 

>> Prvi puta u povijesti postignut sporazum o spašavanju zemaljske kugle - evo koje su njegove glavne točke 

>> Kina i SAD zagađuju četiri puta više od Europe

Komentara 5

CA
campa
10:16 13.12.2015.

Koje licemjerje.Iz iskustva znamo pračenjem sličnih sastanaka da se nitko neče pridržavati dogovorenog pogotovo ne oni koji najviše zagađuju i uništavaju planetu

BD
bozidar.dolenec
09:57 13.12.2015.

Čim se ovak lepo smijulje je mam jasno da s toga nebu nikaj.

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
08:51 13.12.2015.

Citajuci ovaj clanak, suza je iz oka kanula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije