Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara 2 tjedna

Majci rekli da beba neće preživjeti, no kad su isključili aparate dogodilo se čudo

Beba Ellis
Foto: Sarah Rodriguez
1/3
20.02.2015.
u 22:03

Djevojčica Ellis je sa samo dva tjedna starosti dobila bakterijski meningitis zbog čega je bila priključena na aparate jer nije mogla samostalno disati

Kada su u prosincu prošle godine Sarah Rodrigez iz SAD-a, majci djevojčice tada stare mjesec dana, liječnici rekli da njezino dijete neće preživjeti povukla se u bolnički toalet gdje se pomolila za čudo.

Djevojčica Ellis je sa samo dva tjedna starosti dobila bakterijski meningitis zbog čega je bila priključena na aparate jer nije mogla samostalno disati. - Rekli su mi da je situacija gora nego što su mislili, da joj je mozak teško oštećen i da će Ellis, i u slučaju da nastavi disati, biti poput biljke - rekla je Sarah, piše The Blaze.

- Uzela sam slobodan dan i odlučila ga provesti s njom kako bih se oprostila - rekla je majka koja je svojoj bebi uzela otiske dlanova i stopala za uspomenu. Kada je došao trenutak isključivanja aparata majka je bila uz bebu i tada se, kako je ispričala, dogodilo čudo. Iako su liječnici bili uvjereni da to nije moguće, beba Ellis je počela samostalno disati. - Prvih sat vremena sam je ljuljala i čitala joj priču, jer joj to do sada nikada nisam imala priliku učiniti. Opraštala sam se od nje, rekla sam joj kako će danas upoznati svog tatu - rekla je Sarah uvjerena da će se život malene Ellis svakog časa ugasiti.

No Ellis je, na čudo svih, nastavila disati i mjesecima kasnije, a u nekoliko posjeta liječnicima utvrđeno je kako kod nje nema nikakvih oštećenja. Djevojčici se normalno razvijao govor te se razvijala jednako kao i druge bebe njezine dobi. Jedan je liječnik rekao kako se Ellis nasmijala u lice medicini.

Inače, 33-godišnja Sarah je 2013. ostala bez supruga koji je umro od raka bubrega. Kako nisu mogli imati djece Sarah je otišla na umjetnu oplodnju i tako su dobili sina Mila. Nakon suprugove smrti Sarah je odlučila iskoristiti preostale jajne stanice koje su ostale još od prve oplodnje i tako je dobila Ellis. Sarah kaže kako se svakog dana nosi s gubitkom supruga, a Ellisina borba za život u tome joj uvelike pomaže.

>> Rekli su da joj je beba mrtva i dali joj tablete za pobačaj, a onda se dogodilo čudo

>> Tek rođena beba se nije dala odvojiti od majke

Foto: Sarah Rodriguez

(Sarah sa suprugom Joelom, Foto: Sarah Rodriguez)

Komentara 12

DU
Deleted user
06:43 21.02.2015.

Čuda se ponekad događaju. A i majka je vrlo hrabra žena.

RA
ranko75
04:25 21.02.2015.

Mi tako malo znamo o Bozijem promislu, a tako smo puni sebe kao da znamo puno.

Avatar abakus
abakus
09:06 21.02.2015.

Ne znam uopće što bih rekao na ovaj članak. Žena se poigrala životima djece koja su začeta umjetnom oplodnjom i od koje je na kraju rođeno samo dvoje. Otišla je na umjetnu oplodnju iako joj je muž bio smrtno bolestan i iako je bilo jasno da će podizati djecu bez oca. Jedno je kad muž neočekivano umre ili pogine dok je žena trudna pa se rodi dijete koje neće nikad imati oca, a sasvim je druga stvar namjerno ići na začeće djece od kojih će većina umrijeti jer su začeta u umjetnim, neljudskim uvjetima, a ona koja ipak uspiju preživjeti neće imati oca uz sebe ne iz nesretne igre sudbine već iz hira majke. Čemu se u ovom članku treba radovati, čemu se u njemu može odobravati? Neka dijete živi, ali jao tom djetetu pokraj takve "majke".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije