Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u zraku

Avioni se zamalo sudarili, kontrola leta jednom od pilota: Prekinite slijetanje!

Avioni se zamalo sudarili
Foto: Youtube
20.05.2014.
u 19:18

– Uh, stvarno je bio blizu – rekao je pilot kontroli leta

Dva aviona koja su se prošlog mjeseca umalo sudarila na aerodromu Newark Liberty u SAD-u približili su se na udaljenost od samo nekoliko metara, izvijestila je Agencija za prijevoz i sigurnost.

Problem je nastao jer je zrakoplov United Airlinesa, koji je dolazio iz San Francisca, imao odobrenje za slijetanje u isto vrijeme kada je let Express Jeta imao odobrenje za polijetanje. Avioni su se nalazili na pistama koje se u jednom dijelu sijeku i upravo tamo su se umalo sudarili.

Prema izvješću, avioni su se približili 61 metar bočno i oko 122 metara vertikalno, javlja ABC News.. Kada je kontrola leta zamijetila da bi moglo doći do sudara aviona, javili su Boeingu 737 da prekine slijetanje.

Snimka razgovora s kontrolom leta otkriva da je avionu koji je polijetao rečeno da pripazi na veći avion s desne strane. – Da, spustili smo nos, uh, stvarno je bio blizu – rekao je pilot kontroli leta, javlja CNN.

Na letu United Airlinesa bilo je 155 putnika i šest članova posade, dok je u drugom avionu bilo 47 putnika i tri članova posade.

>> Dječak (16) preživio let skriven među kotačima aviona

Ključne riječi

Komentara 5

TH
thekurcula
21:15 20.05.2014.

Nije "tri članova posade" nego "tri člana posade".

Avatar ludi kekec
ludi kekec
20:03 20.05.2014.

približili su se na udaljenost od samo nekoliko metara... Prema izvješću, avioni su se približili 61 metar bočno i oko 122 metara vertikalno... - vrhunsko novinarstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije