Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMEN SPOTICAJA

Arbitražni sud: Kina nema pravo na Južno kinesko more

južno kinesko more
Reuters
12.07.2016.
u 11:49

Sud smatra da je Kina izazvala tešku štetu na koraljnom grebenu gradeći umjetne otoke.

Stalni arbitražni sud donio je odluku kojom je odbacio zahtjev Kine za svojatanjem Južnokineskog mora

Sud je zaključio kako ne postoje dokazi da je Kina u povijesti vršila isključivu kontrolu nad morem i resursima. Kina je ovu odluku opisala kao "neosnovanu".

Sud u Haagu smatra da je Kina prekršila suverena prava Filipina, a također smatraju da je Kina izazvala tešku štetu na koraljnom grebenu gradeći umjetne otoke, javlja BBC.

Komentara 13

Avatar d-ano
d-ano
00:13 13.07.2016.

,,,pa mogu ,,,, oni koji misle drugacije nego kinezi ,,,, da kinezima,,,malo napu-su,,,,,,,a amerikanci mogu da se samo pjene ,,,od bijesa,,,,ko je jaci ,,tlaci,,,,,,,americka metoda sile,,,,,,,

MJ
mato.juric.963
10:25 13.07.2016.

Ovaj sud u hagu to je americki sud kad je sud Pravda sto neptivede one stosu izvrsili invaziju na Irak i Libinu

Avatar nekakav
nekakav
09:24 13.07.2016.

kina neće uložiti nikakvu žalbu, jer ona nije sudionik ove arbitraže, nit je pristala na nju. ovaj postupak se vodi bez kine. malo proučiti slučaj. ovo je arbitražni sud, zahtjev su predali filipini. to nije onaj sud u haagu nau na koji smo mi sa slovencima trebali ići, koji presuđuje na temelju zakonitih prava. arbitražni sud presuđuje na temelju kojekakvih prava, uvjeta, tu postoji i pravičnost. zato su slovenci sve naše političare, od račana do kosorice, nasanjkali s tom arbitražom. jedino sanader nije pristao na to. al on je zato kroz medije bez ikakvih dokaza postao najveći zločinac na svijetu. kinez zna što radi, i radi na svojemu, za razliku od amerikanca, recimo. kinezi su ovim morima upravljali stoljećima. oni su imali kompas dok su europljani orijentaciju imali prema zvijezdama. amerikanci su iza toga. i to pazite, zemlja koja nije potpisnik 90% međunarodnih sporazuma. posebno ne onih koji se tiču mora. amerikanci su, ne zaboravimo, okupirali skoro sve pacifičke i atlantske otoke, škoje... ne rusi, ne kinezi. skupa sa britancima, i ponešto francuzima, su okupirali gotovo sve otoke na svijetu. i sad bi to stanje svi kao trebali prihvatiti gotovim? neće moći. ovi kinezi pokazuju nešto što nas čeka u idućih 100 godina. graditi će se otoci i to usred oceana. tako da kroz 50 godina možemo očekivati i otok, vojnu bazu, rusa na 450 km od američke obale. 50 godina nije ništa. pitajte svojeg djeda, ako vam je živ, kad je bio 2. sv. rat. reći će vam da nije tako dugo. bezveze se zamarate stvarima o kojima pojma nemate. tko će kinezu zabraniti upravljati ovim otocima? tko? amerikanac? što to on ima tražiti u kineskom moru?! međunarodne vode? jel vam je poznata inicijativa da se neka mora podijele među državama, i da će izgubiti ta 'međunarodna zajednica' prava koja su tako često želi uzeti? ti naši prodani mediji ne pišu ništa o novoj britanskoj kolonijalnoj doktrini. umjesto brexita počnite pisati o novom porobljavanju afrike. sve radi ruda, minerala, nafte i plina. a zamislite, nama prodaju priču o autima na struju... ajd vi gutajte tu priču i dalje. a nafta i plin trebaju za struju. nekoliko puta dodana vrijednost na istu stvar nosi zaradu od 1.000 mlrd dolara. o tome pišu već i britanski mediji. naši šute. ne kvare sliku svojih prijatelja. bitno da je rus, putin, najveće zlo na svijetu. jer prijeti svojim susjedima. u čijim zemljama amerikanac gradi vojne baze. da zaključimo, kina ima pravo na južno kinesko more. tko joj to pravo misli osporavati, bude dobio po zubima, kao što uostalom amerikanci provode svoju vladavinu prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije