Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNE VIJESTI

Zlatko Dalić dobio protivnika kojeg je želio! Evo s kim će se vatreni pripremiti za Maroko

Glasgow: Luka Modrić sjajnim udarcem za vodstvo 2:1 protiv Škotske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 13:05

– S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić pronašao je protivnika s kojim će se pripremiti za otvaranje Svjetskog prvenstva u Kataru i utakmice s Marokom. Riječ je o Saudijskoj Arabiji!

Utakmica će se odigrati 16. studenoga u Rijadu, točno tjedan dana prije susreta s reprezentacijom kojoj je na čelu Vahid Halilhodžić. Način igre i općenito stil Saudijaca podsjećaju na marokanski pa bi ta priprema trebala biti iznimno korisna.

– Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije. HNS će s organizacijske strane, kao i uvijek, pružiti maksimalnu podršku reprezentaciji uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, kakvu svjetski doprvaci i zaslužuju. Vjerujem da ćemo uz kvalitetu i zajedništvo, a što hrvatska reprezentacija sigurno ima, ponovno imati razloga za veselje uz vatrene – izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zadovoljan je i Zlatko Dalić.

– S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva. Saudijska Arabija redoviti je sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv jedne neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka.

 

 

 

Nije skrivao zadovoljstvo ni izbornik Saudijske Arabije Herve Renard, koji je baš danas produžio ugovor sa Savezom do 2027.

– Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvu utakmicu na svjetskoj smotri u Kataru

Inače, vatreni se okupljaju u ponedjeljak, 30. svibnja, prvi put nakon katarske turneje u ožujku te će u deset dana odigrati čak četiri utakmice Uefine Lige nacije. Otvaraju 3. lipnja na Gradskom vrtu u Osijeku protiv Austrije, zatim 6. lipnja na Poljudu u Splitu protiv Francuske, a potom slijede gostovanja protiv Danske u Kopenhagenu 10. lipnja i protiv Francuske u Parizu 13. lipnja. Riječ je o susretima Lige nacija i svi počinju u 20:45.

Potom, nakon nikad kraće ljetne pauze, hrvatski reprezentativci odradit će još preostala dva susreta Lige nacija, što će ujedno biti i odlična proba za Maroko, ali i Kanadu te Belgiju. Ti preostali susreti Uefina natjecanja igraju se 22. rujna protiv Danske u Hrvatskoj i 25. rujna protiv Austrije na gostovanju.

 

Komentara 2

PR
prajdali100
13:11 27.05.2022.

HNS i Dalić znaju posao ! Jedna Italija dva puta uzastopno propušta SP a jedna mala Hrvatska je konstanta ! Čudo.

KA
kajinx
13:17 27.05.2022.

... a ja jadan mislio da igramo u Qataru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije