Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO

Glavobolje za Dalića: Perišić otpao za utakmice Lige nacija

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
23.05.2022.
u 13:02

Izbornik Dalić aktivirat će jedan od pretpoziva, a vjerojatno će to biti Dinamov Luka Ivanušec

Nogometaši Varaždina pobjedom nad Dugopoljem (2:1) kolo prije završetka Druge HNL ostvarili su povratak u Prvu ligu i tako iznimno razveselili Zlatka Dalića koji je posebno vezan za taj klub. No njegovo je veselje nažalost splasnulo. Kako doznajemo, Ivan Perišić otpao je za Ligu nacija zbog ozljede lista. Izbornik Dalić aktivirat će jedan od pretpoziva, a vjerojatno će to biti Dinamov Luka Ivanušec.

Već se ranije znalo da ni u jednoj od ovih utakmica neće sudjelovati oporavljenik Dejan Lovren, koji u 2022. godini nije odigrao nijednu utakmicu za Zenit. Za prvu utakmicu s Austrijancima neće konkurirati ni Duje Ćaleta-Car koji se ženi 2. lipnja te bi se trebao priključiti reprezentaciji uoči susreta s Francuzima. Izbornik Dalić napravio je i četiri iznenađenja: na popisu su Nediljko Labrović, golman Rijeke, Martin Erlić stoper Spezie, Josip Šutalo, stoper Dinama i napadač Petar Musa iz Boaviste.

Popis za lipanjske akcije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrana: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta - Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Veza: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napad: Ivan Perišić (otpao zbog ozljede), Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa 

Pretpozivi: Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović, Mario Vušković


Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 30. svibnja i u glavnom gradu trenirat će do 2. lipnja, kad putuje u Osijek, gdje je 3. lipnja dvoboj s Austrijom. Sve utakmice u ovom ciklusu počinju u 20.45.  

Hrvatska A reprezentacija u lipnju će odigrati četiri utakmice:

  • 3. lipnja: Hrvatska – Austrija (Osijek)
  • 6. lipnja: Hrvatska – Francuska (Split)
  • 10. lipnja: Danska – Hrvatska (Kopenhagen)
  • 13. lipnja: Francuska – Hrvatska (St Denis)  

>> 40 godina od zlatne generacije:

Komentara 3

JM
JMN
17:03 23.05.2022.

Uf, ovo je gore nego da je Modrić otpao. Najveći problem nam je što nema tko zabiti gol, a Perišić je daleko najopasniji prema naprijed. S druge pak strane, evo prilike za Oršića. Neka pokaže koliko vrijedi.

RE
RedTree
13:35 23.05.2022.

Znači napad nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije