Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU DOBRO REAGIRALI

Žestoko ju izvrijeđali! Supruga Novaka Đokovića tvrdi: Na neplodnost žena utječe karijes...

Novak i Jelena Đoković
Foto: instagram.com/djokernole
1/5
08.05.2020.
u 13:00

Ispod videozapisa ubrzo su se javili brojni pratitelji koji su ili žestoko vrijeđali Jelenu 'da je luda' i 'puknuta', a javili su se i oni s konstruktivnim kritikama

Jelena Đoković, supruga najboljeg svjetskog tenisača Novaka, u obraćanju pratiteljima putem Instagrama dijelila je savjete o prehrani, sunčanju i kremama sa zaštitnim faktorima te pranju i zaštiti zubi

- Zdravlje ustiju također utječe na neplodnost žena i danas žene imaju puno problema kako bi zatrudnjele. Na to utječu problemi sa zubima, karijes, nagomilane naslage i bolesti desni - poručila je Jelena te nastavila davati savjete za pranje zubi. 

Koristite uvijek slanu vodu i sodu bikarbonu za ispiranje usta,  čistite jezik i desni posebnim četkicama; i ujutro i navečer koristite konac za zube (uvedite i esencijalna ulja jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni... Nježno perite zube, uvijek mekanim četkicama, jer kad grubo peremo, to povlači desni. Pokret je 'kiša pada, trava raste', kako kažu zubari klincima - dodala je. 

- Izbjegavajte kreme za sunčanje jer je sunčanje korisno (umjereno) i neophodno za zdravlje našeg tijela i proizvodnju D vitamina. Koristite prirodna biljna ulja prije i za vrijeme, ali i poslije sunčanja, primjerice kokosovo, maslinovo, od sjemenki malina....

– Jedite sunčevu hranu: zelenu hranu, rajčicu, lubenicu, borovnice… Jer ono što jedemo utječe na to kako će naša koža reagirati na sunce.

Ispod videozapisa ubrzo su se javili brojni pratitelji koji su ili žestoko vrijeđali Jelenu 'da je luda' i 'puknuta', a javili su se i oni s konstruktivnim kritikama. Ovo su samo neki od komentara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I u ovom live-u sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla iz razgovora sa Nadine. Ona preporučuje: - izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina - koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; - jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice... Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. - UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme. Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; - najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i zinq koji prosto odbija sunčeve zrake. - zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni.... - nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima :) Njene knjige u kojima sve možete detaljnije da pročitate su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis @livinglibations

Objavu dijeli Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

- Po Facebooku se mota video gdje si pričala što je dobro protiv kamenca naslaga itd, da su uzroci neplodnosti loši zubi (kamenac, naslage) . Ja kao neko tko je u stomatologiji sam bila u šoku o čemu ti pričaš. Jelena ti nisi doktor da takve stvari pričaš. Imala sam pacijentkinju koja ima 24 godine (boluje od parodontoze) trudna, savršeno donijela dijete na ovaj svijet. Isto tako sam imala milijun pacijentica koje imaju katastrofalne zube, žene su odradile trudnoću sasvim normalno. Ne znam odakle ti pravo da takve stvari pričaš. Anatomija svakog čovjeka je različita i mi nismo isti osim što smo od krvi i mesa. Postoje žene koje su u trudnoći osjetljive ne samo na zube već na sve moguće. To je normalno, majka priroda. U tom slučaju ako desni počnu krvariti, stvori se karijes, sve je to normalno. Odete lijepo kod zubara i riješite stvar (da u trudnoći, nego što). U trudnoći kao i van trudnoće je prvo bitna higijena usta, redovna kontrola kod zubara, redovna higijena iliti čišćenje zubi/kamenca/naslaga. A što se naslaga tiče i to je majka priroda, nakon pranja zubi naslaga se stvari poslije 15 minuta. I to je sve normalno. Tako da ovo što sam vidjela me je bilo sram diplome koje imam - oštro je poručila jedna od pratiteljica. 

- Bangladeš je zemlja sa skoro najvećim prirodnim prirastom na svijetu, s oko 150 milijuna stanovnika...nisu baš poznati po zdravim zubima...Jelena nemam ništa osobno protiv vas, ali me vaš intelekt zabrinjava, pozdrav.

- Ovo je tema o kojoj treba pričati dermatolog.

- Daj više, skloni se.

>>> Pogledajte što je Toni Kukoč rekao o Jordanu

Komentara 5

Avatar GeniKameni
GeniKameni
14:01 08.05.2020.

Bill Gates sindrom! Ali njeni savjeti i ideje su kud i kamo benigniji od onih "velikog dobrotvora". Ovo sto se tice izlaganja suncu, koliko ja znam tu je u pravu. Ostatak ne bih komentirao, ali zbog njenih savjeta ne morate zivjeti u zatvoru, niste izgubili posao, mozete se grliti i ljubiti s kim god hocete i koliko god hocete... mozete njene savjete prihvatiti ili odbaciti, i mirna Bosna!

LI
liliZG
14:48 11.05.2020.

ma njh dvoje su se baš super našli... eto nole će molitvom kontaminiranu vodu pretvarati u pitku , a ona će četkanjem zubi izliječiti neplodnost u žena..... super....;)

ZC
zorro.cz
01:19 09.05.2020.

i puno toga... ali te ne "interesuje" jer imaš "para", a sve ostalo se onda može kupiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije